På denne dag – 1. november

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Steinhode fra Nidarosdomen kan forestille Håkon V Magnusson. Foto fra Johan Meyers bok om domkirken (1914), via Wikimedia.
1299 - Håkon V Magnusson blir konge av Norge
Håkon V Magnusson var siste konge i Sverreættens mannslinje, og regjerte til sin død i 1319. Han startet byggingen av Akershus festning, og var første konge kronet i Oslo. Byen fikk fast kanselli og riksarkiv, men Håkon oppholdt seg like ofte i Bergen og Tunsberg. Han førte en aktiv nordisk politikk som bidro til senmiddelalderens unioner. SNL.
EU-tilhengere demonstrerer i London 2017, i forbindelse med Storbritannias utmelding av EU. Scanpix/EPA.
1993 - EF blir EU
Maastricht-traktaten mellom medlemslandene i det daværende EF trådte i kraft, og omdannet det europeiske fellesskapet til Den europeiske union (EU). Avtalen inkluderte enighet om politisk, økonomisk og monetær union, samt planer for felles utenriks- og sikkerhetspolitikk. Avtalen ble revidert i 2009 og er i dag del av den større Lisboa-traktaten. SNL.
Lene Nystrøm og René Dif på scenen med Aqua i København høsten 1997. Scanpix/POLFOTO.
1997 - Til topps med Barbie Girl
Norsk-danske Aqua skjøt til topps på britiske Official Singles Chart med «Barbie Girl». Singelen fra debutalbumet Aquarium lå på topp i tre uker, og gjorde det godt i en rekke andre land. I USA kom den til sjuende plass på Billboard Hot 100-listen. Vokalist Lene Nystrøm kan ifølge SNL kalles Norges mestselgende artist med 30 millioner solgte album og singler. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev