På denne dag – 7. november

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Angrep mot tsarens politi under revolusjonens tidlige fase, våren 1917. Via Wikimedia.
1917 - Den russiske revolusjon
Strategiske områder i Moskva ble inntatt av rødegardister, og om natten ble Vinterpalasset, der den provisoriske regjeringen satt, stormet av revolusjonære under ledelse av Vladimir Lenin. Den andre sovjetkongressen åpnet samme kveld, og bolsjevikene dannet ny regjering. SNL. Les også: Familien Lenin ofret og Putin forakter
Radiovert Rolf Kirkvaag tok seg sammen med en annen passasjer frem til bebyggelse etter ulykken. Scanpix.
1956 - Hummelfjell-ulykken
Et Heron-fly fra Braathens med ti passasjerer og to flygere styrtet på Hummelfjell i Hedmark på vei fra Værnes til Fornebu. To ble drept, og de andre skadet. Ulykken skyldtes nedising. Den kjente radioverten Rolf Kirkvaag var blant passasjerene, og gikk sammen med en annen passasjerer etter hjelp gjennom dyp snø med brukket ankel. Scanpix/Wikipedia.
Jesús García Corona fotografert få dager før sin død. Wikimedia.
1907 - Reddet byen fra dynamitt-toget
Jesús G. Corona var jernbaneansatt nord i Mexico. En dag toget stanset i gruvebyen Nacozari, la García merke til at høyet på taket til en vogn med dynamitt sto i flammer. Han rygget toget i full fart ut av byen, og kom 6 km unna før det smalt. García ble drept, men bybefolkningen spart. Flere gater og skoler i Mexico er oppkalt etter folkehelten. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev