Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1917 - Den russiske revolusjon

Angrep mot tsarens politi under revolusjonens tidlige fase, våren 1917. Via Wikimedia.

1917 - Den russiske revolusjon

Strategiske områder i Moskva ble inntatt av rødegardister, og om natten ble Vinterpalasset, der den provisoriske regjeringen satt, stormet av revolusjonære under ledelse av Vladimir Lenin. Den andre sovjetkongressen åpnet samme kveld, og bolsjevikene dannet ny regjering. SNL. Les også: Familien Lenin ofret og Putin forakter

1956 - Hummelfjell-ulykken

Rolf Kirkvaag ble folkehelt da han sammen med en annen passasjer klarte å ta seg fram til folk etter flyulykken på Hommelfjell. SCANPIX.

1956 - Hummelfjell-ulykken

Et Heron-fly fra Braathens med ti passasjerer og to flygere styrtet på Hummelfjell i Hedmark på vei fra Værnes til Fornebu. To ble drept, og de andre skadet. Ulykken skyldtes nedising. Den kjente radioverten Rolf Kirkvaag var blant passasjerene, og gikk sammen med en annen passasjerer etter hjelp gjennom dyp snø med brukket ankel. Scanpix/Wikipedia.

1907 - Reddet byen fra dynamitt-toget

Jesús García Corona fotografert til hest få dager før sin død. Delstatsarkivet i Sonora/Wikimedia.

1907 - Reddet byen fra dynamitt-toget

Jesús G. Corona var jernbaneansatt nord i Mexico. En dag toget stanset i gruvebyen Nacozari, la García merke til at høyet på taket til en vogn med dynamitt sto i flammer. Han rygget toget i full fart ut av byen, og kom 6 km unna før det smalt. García ble drept, men bybefolkningen spart. Flere gater og skoler i Mexico er oppkalt etter folkehelten. Wikipedia.