På denne dag – 11. november

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Representanter for krigens parter fotografert i skogen ved franske Compiègne 11. november 1918, der de kom frem til avtalen. Via Wikimedia.
1918 - Første verdenskrig: våpenstillstand på Vestfronten
«I den ellevte time den ellevte dag i den ellevte måned» 1918 trådte avtalen som endte kampene på vestfronten i kraft. Det markerte alliert seier og Tysklands nederlag etter fire års krig, men ennå ikke en formell overgivelse. Datoen regnes likevel som slutten på en av de mest dødbringende konfliktene i nyere tid. SNL. Les også: Krigen som endret verden
Arafat var de facto president i de palestinske selvstyreområdene fra 1999 til sin død. Her på sitt kontor på Vestbredden i juli 2004. Scanpix/AP.
2004 - Yasir Arafat dør
Etter å ha blitt alvorlig syk i oktober ga Israel tillatelse til at palestinernes leder Yasir Arafat kunne sendes til Frankrike for behandling. Han døde på Percy-sykehuset utenfor Paris 11. november, 75 år gammel. Det ble i ettertid stilt spørsmål ved om PLO-lederen kunne ha blitt forgiftet. En fransk etterforskning konkluderte i mars 2015 med naturlig dødsårsak. SNL, Wikipedia.
De utbrente restene av kabelbanevogn 2. Scanpix/AP.
2000 - Kaprun-katastrofen
155 mennesker omkom da kabelbane 2 fra vintersportsstedet Kaprun i Østerrike tok fyr. En elektrisk vifteovn hadde overopphetet på grunn av produksjonsfeil. De fleste passasjerene var skiturister på vei til isbreen Kitzsteinhorn. Av de få passasjerene som unnslapp den brennende vognen, ble mange slått ut av den giftige røyken i tunnelen. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev