På denne dag – 20. november

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Daværende statsminister Jens Stoltenberg og forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen informerer om valget av F-35, 20. november 2008. Foto: SCANPIX.
2008 - F-35 blinkes ut som Norges nye kampfly
I en melding fra Statsministerens kontor ble F-35 Joint Strike Fighter pekt ut som Norges neste kampfly. De amerikanske stealth-jagerne ble valgt fremfor blant annet svenske JAS Gripen. Justerte levetidskostnader for de 52 nye stealth-jagerne som skal erstatte F16, ble i februar 2017 anslått til 268,1 milliarder kronerSNL. Les også: Har funnet 276 mangler ved F-35
12 år gamle Isaac Allal var den eneste overlevende etter flyulykken. Her ligger han i sengen på Drammen sykehus. Scanpix.
1949 - Hurum-tragedien
Et nederlandsk Douglas C-47 styrtet i Hurum-skogen ved innflygning til Fornebu. 34 omkom, 27 av dem jødiske barn på vei fra Tunis til et kort ferieopphold i Norge. På grunn av vanskelighetene med å lokalisere vraket, kom ikke redningen frem før etter to døgn. Da viste det seg at flere av barna som overlevde selve styrten hadde frosset i hjel i skogen. Aviation-safety.net, Scanpix, Wikipedia.
Fra en reklamebrosjyre om det nye operativsystemet trykket i januar 1986. Scan via Wikimedia.
1985 - Microsoft Windows (1.0) lanseres
Windows 1.0 var et grafisk skall utenpå det tekstbaserte operativsystemet MS-DOS. Apples Macintosh hadde vært pionerer på slike brukergrensesnitt, og konkurrenten Microsoft fulgte etter. Noen av programmene støttet «vinduer» som kunne kjøre de enkle programmene parallelt. Windows-operativsystemer er fortsatt suveren markedsleder for skriveborddatamaskiner. Wikimedia, SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev