På denne dag – 24. november

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Darwin undersøkte blant annet hvordan skallen varierte mellom ulike duesorter. Ill. via Wikimedia.
1859 - «Artenes opprinnelse» utgis
Charles Darwins «Artenes opprinnelse» anses som et av historiens viktigste vitenskapelige verk. Boka dannet grunnlag for evolusjonsbiologien. Her la Darwin frem hypotesene: a) Alt liv på jorda har utviklet seg fra én og samme livsform. b) Mekanismen bak er naturlig utvalg, der de «best tilpassede individene» i større grad viderefører sine egenskaper til neste generasjon. SNL.
Litvinenko (t.h.) og en kollega under en pressekonferanse i Moskva i 1998. Litvinenko anklaget Russlands president Putin for å stå bak forgiftningen i 2006. Dette ble avvist av Kreml. Scanpix.
2006 - Forgiftet eks-spion dør i London
Tidligere KGB-oberst Aleksandr Litvinenko var bosatt i London da han høsten 2006 ble forgiftet med det radioaktive stoffet polonium 210. Litvinenko hadde avslørt korrupsjon i det hemmelige russiske politiet, og brudd på menneskerettighetene i Tsjetsjenia. Han døde 24. november 2006. Les også: Putin knyttes til drapet på Litvinenko i ny rapport (2016)
En Controll Data 3300 datamaskin på Universitetet i Oslo skal sørge for at tidenes kjappeste valgresultat for kommunevalget 1967 foreligger. Foto: Aktuell/Scanpix
1967 - Stemmerettsalderen senket fra 21 til 20 år
Aldersgrensen for å avlegge stemme ved valg har krøpet fra 25 år i 1814 (på denne tiden gjaldt også inntekts/eiendomskrav, og kvinner hadde ikke stemmerett). 24. november 1967 ble stemmerettsalderen ved grunnlovsvedtak senket fra 21 til 20 år. I 1978 ble den igjen senket til 18 år. Lovdata, SNL. Les også: 16-åringer får ikke lenger stemme

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev