På denne dag – 29. november

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Skjermbilde fra PONG via Wikimedia Commons.
1972 - Atari lanserer Pong
«Pong» er et av de tidligste elektroniske spillene for spilleautomater, og simulerer bordtennis med todimensjonal grafikk. Spillet ble laget av Atari, en bedrift som langt på vei grunnla den moderne dataspillindustrien. «Pong» var det første kommersielt vellykkede dataspillet (per 2015 omsatte denne industrien for 593 milliarder kroner årlig på verdensbasis).Wikipedia.
«Piken fra det gyldne vesten» med Kirsten Flagstad og Conrad Arnesen. Opera Comique, 1921. Oslo Museum (CC BY-SA 4.0).
1918 - Opera Comique åpner i Kristiania
Opera Comique åpnet i Stortingsgata 16., med norgespremieren på «Samson og Dalila». Operaen var finansiert og ledet av den ungarsk-britiske tivoli- og teatermannen Benno Singer. Ble operahus for hovedstaden da Nationaltheatret samtidig la ned sin operavirksomhet. Siste forestilling ved operaens konkurs var Mozarts «Tryllefløyten» i august 1921. SNL.
Faksmile fra tv.nrk.no, jubileumsprogrammet «Med lisens til å sende» (2008).
1969 - Første tippekamp på NRK
«Tippekampen» ble sendt på NRK fra 1969. Programmet hadde direktesendte fotballkamper fra England frem til 1995, da disse rettighetene gikk til TV 2. Underveis fikk seerne «pling-resultat» fra øvrige kampene på tippekupongen. Den første kampen gikk 29. november 1969 ( Wolverhampton– Sunderland 1-0) og ble kommentert av Jarle Høysæter. SNL, Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev