På denne dag – 2. desember

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Grieg var forfatter, journalist og politisk aktivist, og en av landets mest markante diktere i sin samtid. Foto: Ernest Rude, 1930/Oslo Museum (CC BY-SA 4.0).
1943 - Nordahl Grieg skytes ned over Berlin
Poet, forfatter og krigsreporter Nordahl Grieg var med en armada på 425 britiske Lancaster bombefly på vei mot Berlin, da flyet han satt i ble skutt ned over Potsdam. Han ble 41 år. Året etter kom hans samling av krigsdikt, mange av dem hadde han selv fremført på BBCs sendinger til Norge i krigsårene. Et av Griegs mest kjente dikt er Til ungdommen(1936). NBL.
Vemork kraftstasjon ved Rjukan i Telemark ble bygd av Norsk Hydro, og sto ferdig i 1911. Scanpix.
1905 - Norsk Hydro grunnlegges
Norsk Hydro-Elektrisk Kvælstofaktieselskab ble startet i 1905 av Sam Eyde og Kristian Birkeland. Forretningsideen var en metode der elektrisitet ble brukt til å utvinne nitrogen fra luft for å lage kunstgjødsel. Kraftverk og fabrikker ble bygd i Notodden og på Rjukan. Yara International (skilt ut i 2004) er fortsatt en av verdens største leverandører av mineralgjødsel. Wikipedia, Digitaltmuseum.
Narkobaronen Pablo Escobar i et arkivfoto fra 1991. Scanpix/AP.
1993 - Narkobaronen Escobar drept i Medellín
Pablo Escobar ledet det colombianske kartellet Medellín, som på 70- og 80-tallet forsynte 90 prosent av det globale kokainmarkedet. Han var en av historiens rikeste kriminelle. 16 måneder etter at han flyktet fra luksusfengselet La Catedral ble han innhentet av politiet i Medellín og skutt, 2. desember 1993. Wikipedia. Les også: – Etter min fars død, ble det satt en pris på mitt hode

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev