Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1917 - Finland erklærer uavhengighet fra Russland

Kart over Finland, som passende nok kalles «de tusen sjøers land».

1917 - Finland erklærer uavhengighet fra Russland

Den 6. desember 1917 erklærte Finland sin uavhengighet fra Russland. Russland anerkjente uavhengigheten mindre enn en måned etter, men de påfølgende borgerkrigene i de to landene kompliserte forholdet. Først med traktaten i Tartu i 1920 ble det enighet om den finsk-russiske grensen. Wikipedia.

1995 - Michael Jackson kollapser under øvelse

Jacson og den franske pantomime-stjernen Marcel Marceau i 1995. Foto: Kathy Willens/AP

1995 - Michael Jackson kollapser under øvelse

På denne dagen i 1995 kollapset Michael Jackson under en øvelse på et teater i Manhattan. Den legendariske artisten øvet til et TV-innslag som HBO håpet ville bli sett av 250 millioner fans verden over. Han ble fraktet til sykehus hvor legene fant ut at han hadde unormalt lavt blodtrykk. The New York Times.

1941 - – Den utrolige ubåt-flukten

Den åpne luken der John Capes tok seg ut da han på nærmest mirakuløst vis kom levende til overflaten 6. desember 1941. Scanpix/AP.

1941 - – Den utrolige ubåt-flukten

Den engelske ubåtmaskinisten John Capes redder seg, som en av ytterst få noen gang, ut av nødventilen til en havarert ubåt på 50 meters dyp. «HMS Perseus» ble rammet av en mine i Middelhavet under andre verdenskrig. Capes lå og sov i et torpedorør da han ble vekket av det voldsomme smellet. Les også: Få trodde på John Capes’ mirakuløse flukt