På denne dag – 6. desember

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Kart over Finland, som passende nok kalles «de tusen sjøers land». Foto: David Liuzzo (CC BY-SA 4.0).
1917 - Finland erklærer uavhengighet fra Russland
Den 6. desember 1917 erklærte Finland sin uavhengighet fra Russland. Russland anerkjente uavhengigheten mindre enn en måned etter, men de påfølgende borgerkrigene i de to landene kompliserte forholdet. Først med traktaten i Tartu i 1920 ble det enighet om den finsk-russiske grensen. Wikipedia.
Jackson og den franske pantomime-stjernen Marcel Marceau i 1995. Foto: Kathy Willens/AP
1995 - Michael Jackson kollapser under øvelse
På denne dagen i 1995 kollapset Michael Jackson under en øvelse på et teater i Manhattan. Den legendariske artisten øvet til et TV-innslag som HBO håpet ville bli sett av 250 millioner fans verden over. Han ble fraktet til sykehus hvor legene fant ut at han hadde unormalt lavt blodtrykk. The New York Times.
Den åpne luken der John Capes tok seg ut da han på nærmest mirakuløst vis kom levende til overflaten 6. desember 1941. Scanpix/AP.
1941 - – Den utrolige ubåt-flukten
Den engelske ubåtmaskinisten John Capes redder seg, som en av ytterst få noen gang, ut av nødventilen til en havarert ubåt på 50 meters dyp. «HMS Perseus» ble rammet av en mine i Middelhavet under andre verdenskrig. Capes lå og sov i et torpedorør da han ble vekket av det voldsomme smellet. Les også: Få trodde på John Capes’ mirakuløse flukt

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev