På denne dag – 7. desember

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Spitak var en av byene som ble hardest rammet av jordskjelvet. Foto: Sergey Ponomarev/AP
1988 - Dødelig jordskjelv ryster Armenia
7. desember 1988 ble Armenia rammet av et av tidenes verste jordskjelv. 25.000 mennesker mistet livet og over en halv million ble hjemløse etter skjelvet. I tillegg ble noen av landets mest kjente byer totalt ødelagte. SNL. Les også: De fem kraftigste jordskjelvene
Butikkene Dressmann og Gullsmed Morken brant ned. Foto: Haldis Isachsen/Municipal Archives of Trondheim. CC BY 2.0.
2002 - Storbrann i Trondheim
På denne dagen i 2002 stod et helt kvartal i Nordre gate i Trondheim i brann. Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 10.46, men brannen spredte seg fort og ble ikke slukket før midnatt den samme dagen. Ingen omkom eller ble alvorlig skadd i brannen. Adressa.
Kampskipet USS Shaw eksploderte under angrepet. Foto: U.S Navy/AP
1941 - Japan angriper Pearl Harbor
I 1941 angrep Japan den amerikanske marinebasen Pearl Harbor. Japan hadde ikke erklært krig mot USA på forhånd, og angrepet førte til at 2335 amerikanske soldater og 68 sivile mistet livet. I tillegg ble 21 amerikanske krigsskip og 188 fly skadet eller ødelagt. Angrepet ble gjennomført av fly og miniubåter fra den japanske marinen. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev