På denne dag – 11. desember

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

«Karl XIIs likferd» av Gustaf Cederström i 1884. Via Wikimedia Commons.
1718 - Kong Karl 12. skutt i Halden
Svenskekongen falt under beleiringen av Fredriksten festning i Fredrikshald (dagens Halden). Han ble truffet av et prosjektil i hodet da han inspiserte skyttergravene omkring festningen. Spekulasjonene har siden gått høyt om hvem som skjøt kongen, og hva slags våpen som ble brukt. Kilde: SNL.no.
Prudence besto av Åge Aleksandersen, Terje Tysland, Johan Tangen, Kjell Ove Riseth, Kaare Skevik, Per Erik Wallum, og Jan Devik. Foto via levvalivet.no.
1975 - Avskjedskonsert med Prudence på Samfunnet
Prudence var et rockeband fra Namsos, med bl.a. Åge Aleksandersen og Terje Tysland i besetningen. De spilte sammen fra 1969-1975. Avskjedskonserten i Studentersamfundet i Trondheim 11. desember 1975 ble innspilt med Jahn Teigen som produsent. Bandet ga opphavet til begrepet «trønderrock». Wikipedia, Levvalivet.no. Les også: Trønderrockens arnested
Kong Edward 8. og Wallis Warfield Simpson på ferie i Jugoslavia i 1936. National Media Museum/Wikimedia.
1936 - Britenes konge abdiserte for kjærligheten
Edward 8. var konge av Storbritannia fra 20. januar 1936 til han abdiserte 11. desember. Han havnet i konflikt med regjeringen og Den engelske kirken da han fridde til amerikanske Wallis Simpson. Hun var fraskilt, og i ferd med å forlate sin andre ektemann. Regjeringen og kirken mente hun var uakseptabel som dronning. Kongen sa fra seg tronen, og de to giftet seg året etter. SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev