På denne dag – 9. desember

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Her viste Charles og Diana frem nyfødte prins Harry for første gang. Foto: AP
1992 - Prins Charles og prinsesse Diana separeres
09. desember 1992 kom nyheten som sjokkerte en hel verden: Prins Charles og prinsesse Diana skulle separeres. På dette tidspunktet skal Diana ha hatt et vanskelig forhold til kongefamilien, og i mediene florerte utroskapsrykter om både henne og Charles. De to ble offisielt skilt 28. august 1996. Wikipedia. Se også: Bryllupsvideoen av Charles og Diana restaurert
Christian Atsu (t.v) fra Newcastle under en kamp mot Liverpool. Lindsey Parnaby/AFP
1892 - Fotballklubben Newcastle stiftes
På denne dagen i 1892 ble Premier League-klubben Newcastle stiftet. Klubben holder til i byen Newcastle upon Tyne, og regnes som den syvende mest suksessrike engelske fotballklubben gjennom tidene. Newcastle har hatt flere kjente spillere på laget, som for eksempel Andy Cole og Paul Gascoigne. Wikipedia.
Zanzibars president Abeid Amani Karume og Tanganyikas president Julius Nyerere i 1964. Foto: AP
1961 - Tanzania blir selvstendig
Tanganyika ble selvstendig i 1961, mens øystaten Zanzibar ble selvstendig i 1963. Året etter slo de to landene seg sammen til en union som nå heter Tanzania. Landet grenser blant annet til Mosambik, Malawi og Zambia, og er et populært reisemål for turister verden over. Tanzania er kjent for sitt rike dyreliv og flotte strender. SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev