Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1992 - Prins Charles og prinsesse Diana separeres

Her viste Charles og Diana frem nyfødte prins Harry for første gang. Foto: AP

1992 - Prins Charles og prinsesse Diana separeres

09. desember 1992 kom nyheten som sjokkerte en hel verden: Prins Charles og prinsesse Diana skulle separeres. På dette tidspunktet skal Diana ha hatt et vanskelig forhold til kongefamilien, og i mediene florerte utroskapsrykter om både henne og Charles. De to ble offisielt skilt 28. august 1996. Wikipedia. Se også: Bryllupsvideoen av Charles og Diana restaurert

1892 - Fotballklubben Newcastle stiftes

Christian Atsu (t.v) fra Newcastle under en kamp mot Liverpool. Lindsey Parnaby/AFP

1892 - Fotballklubben Newcastle stiftes

På denne dagen i 1892 ble Premier League-klubben Newcastle stiftet. Klubben holder til i byen Newcastle upon Tyne, og regnes som den syvende mest suksessrike engelske fotballklubben gjennom tidene. Newcastle har hatt flere kjente spillere på laget, som for eksempel Andy Cole og Paul Gascoigne. Wikipedia.

1961 - Tanzania blir selvstendig

Zanzibars president Abeid Amani Karume og Tanganyikas president Julius Nyerere i 1964. Foto: AP

1961 - Tanzania blir selvstendig

Tanganyika ble selvstendig i 1961, mens øystaten Zanzibar ble selvstendig i 1963. Året etter slo de to landene seg sammen til en union som nå heter Tanzania. Landet grenser blant annet til Mosambik, Malawi og Zambia, og er et populært reisemål for turister verden over. Tanzania er kjent for sitt rike dyreliv og flotte strender. SNL.