På denne dag – 8. desember

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Blomsterhilsener utenfor Dakota-bygget på Manhattan der John Lennon ble skutt og drept. Scanpix/Ap.
1980 - Lennon skutt utenfor sitt hjem i New York
En forvirret beundrer skjøt og drepte eks-Beatles John Lennon utenfor artistens hjem på Manhattan. Lennon og kona Yoko Ono hadde nylig gjort comeback med albumet Double Fantasy da drapet skjedde. Lennon ble kremert, og levningene hans ble spredd i Central Park. Wikipedia, SNL. Intervju med Lennons halvsøster: – Han mistet sin mor to ganger
Illustrasjonsfoto: Grammofonspiller ved Benlliure, València. Joanbanjo/Wikimedia (CC BY-SA 3.0).
1904 - Den første grammofoninnspillingen i Norge
Den første grammofoninnspillingen i Norge skjedde på Grand Hotell i Kristiania torsdag 8. desember 1904, der revyartisten Adolf Østbye gjorde en parodi på Henrik Ibsens dikt «Terje Vigen». Platen ble en hit på landets cafeer da den kom på markedet i 1905. I 2005 ble det utgitt en samle-CD med Østbyes viser og sketsjer. Kilder: Popsenteret, Digitaltmuseum.
Tegning fra det katolske toppmøtet. Karl Benzinger/Wikimedia.
1869 - Vedtok «pavens ufeilbarlighet»
Vatikankonsilet ble formelt åpnet av pave Pius IX 8. desember 1869, og varte nesten et år. Det var det 20. økumeniske møtet for hele den romersk-katolske kirken. Konsilets viktigste vedtak, etter opphetet debatt, var «dogmet» om pavens ufeilbarlighet når han uttalte seg i spørsmål om tro og moral. SNL, Britannica.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev