På denne dag – 16. desember

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Knut Hamsun i dikterstua på Nørholm i 1929. Foto: Anders Beer Wilse/Wikimedia Commons
1947 - Knut Hamsun stilles for retten
Knut Hamsun var ikke bare kjent for sin karriere som forfatter, men også for å ha støttet Hitler under 2. verdenskrig. Etter at krigen var over ble han satt i husarrest i sitt eget hjem, og i 1947 ble han stilt for retten fordi han skal ha vært medlem av Vidkun Quislings parti Nasjonal Samling. Til slutt ble han dømt til å betale en erstatning på 425.000 kroner. Wikipedia.
AC Milans Franck Kessie (i midten) feirer etter en scoring. Foto: Marco Bertorello/AFP
1899 - AC Milan blir stiftet
I 1899 ble den italienske fotballklubben AC Milan stiftet av engelskmannen Alfred Edwards. Klubben er en av verdens mest suksessrike, og har vunnet mesterligaen hele syv ganger. De har også vunnet 18 serie A-titler. Laget spiller hjemmekampene sine på San Siro, en stadion de deler med laget Inter. Wikipedia.
Foto: Nathaniel Currier/Wikimedia Commons
1773 - Teselskapet i Boston
Teselskapet i Boston er kallenavnet på opprøret ved havnen i Boston i 1773. Storbritannia hadde pålagt kolonien skatt på te, noe som medførte importrestriksjoner for de amerikanske koloniene. I protest kapret befolkningen et skip og kastet te til en verdi av 50.000 dollar over bord. Episoden regnes som et frempek til uavhengighetskrigen. SNL, Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev