Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1947 - Knut Hamsun stilles for retten

Knut Hamsun i dikterstua på Nørholm i 1929. Foto: Anders Beer Wilse/Wikimedia Commons

1947 - Knut Hamsun stilles for retten

Knut Hamsun var ikke bare kjent for sin karriere som forfatter, men også for å ha støttet Hitler under 2. verdenskrig. Etter at krigen var over ble han satt i husarrest i sitt eget hjem, og i 1947 ble han stilt for retten fordi han skal ha vært medlem av Vidkun Quislings parti Nasjonal Samling. Til slutt ble han dømt til å betale en erstatning på 425.000 kroner. Wikipedia.

1899 - AC Milan blir stiftet

AC Milans Franck Kessie (i midten) feirer etter og ha scoret mot Spal 20.september. Foto: Marco Bertorello/AFP

1899 - AC Milan blir stiftet

I 1899 ble den italienske fotballklubben AC Milan stiftet av engelskmannen Alfred Edwards. Klubben er en av verdens mest suksessrike, og har vunnet mesterligaen hele syv ganger. De har også vunnet 18 serie A-titler. Laget spiller hjemmekampene sine på San Siro, en stadion de deler med laget Inter. Wikipedia.

1773 - Teselskapet i Boston

Foto: Nathaniel Currier/Wikimedia Commons

1773 - Teselskapet i Boston

Teselskapet i Boston er kallenavnet på opprøret ved havnen i Boston i 1773. Storbritannia hadde pålagt kolonien skatt på te, noe som medførte importrestriksjoner for de amerikanske koloniene. I protest kapret befolkningen et skip og kastet te til en verdi av 50.000 dollar over bord. Episoden regnes som et frempek til uavhengighetskrigen. SNL, Wikipedia.