På denne dag – 14. desember

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Foto: Gilbert Stuart/Wikimedia Commons
1799 - USAs første president dør
George Washington var slaveeier, militær leder og USAs første president. Han ble valgt som president i 1789 og ble enormt populær blant folket. Før dette var han offiser i den britiske hær, men sa opp for å gifte seg med den rike enken Martha Dandridge Custis. Washington døde i 1799. Wikipedia.
Det norske håndballandslaget jubler etter finalekampen. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
2008 - EM-gull til de norske håndballjentene
I 2008 slo de norske håndballjentene Spania med hele 13 mål, og sikret seg dermed sitt tredje strake EM-gull. Stillingen ble 34-21. Dette ble også den daværende landslagsjefen Marit Breiviks 13. medalje i mesterskapssammenheng. TV2.
Amundsen og resten av mannskapet på Sydpolen i 1911. Foto: Olav Bjaaland/Wikimedia Commons
1911 - Roald Amundsen når Sydpolen
I 1911 ble Roald Amundsen den første personen som hadde ledet en ekspedisjon til Sydpolen. Amundsens plan var egentlig å komme seg til Nordpolen, men da han hørte at konkurrenten Robert Peary hadde kommet dit først, bestemte han seg for å satse på Sydpolen. Sammen med seg hadde han seks venner, en kokk og en snekker. SNL, Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev