Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1799 - USAs første president dør

Foto: Gilbert Stuart/Wikimedia Commons

1799 - USAs første president dør

George Washington var slaveeier, militær leder og USAs første president. Han ble valgt som president i 1789 og ble enormt populær blant folket. Før dette var han offiser i den britiske hær, men sa opp for å gifte seg med den rike enken Martha Dandridge Custis. Washington døde i 1799. Wikipedia.

2008 - EM-gull til de norske håndballjentene

Det norske håndballandslaget jubler etter finalekampen. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

2008 - EM-gull til de norske håndballjentene

I 2008 slo de norske håndballjentene Spania med hele 13 mål, og sikret seg dermed sitt tredje strake EM-gull. Stillingen ble 34-21. Dette ble også den daværende landslagsjefen Marit Breiviks 13. medalje i mesterskapssammenheng. TV2.

1911 - Roald Amundsen når Sydpolen

Amundsen og resten av mannskapet på Sydpolen i 1911. Foto: Olav Bjaaland/Wikimedia Commons

1911 - Roald Amundsen når Sydpolen

I 1911 ble Roald Amundsen den første personen som hadde ledet en ekspedisjon til Sydpolen. Amundsens plan var egentlig å komme seg til Nordpolen, men da han hørte at konkurrenten Robert Peary hadde kommet dit først, bestemte han seg for å satse på Sydpolen. Sammen med seg hadde han seks venner, en kokk og en snekker. SNL, Wikipedia.