Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1937 - Snehvit og de syv dvergene

Snehvit og de syv dvergene regnes som en av Walt Disneys mest kjente klassikere. Foto: Wikimedia Commons

1937 - Snehvit og de syv dvergene

Walt Disney-klassikeren Snehvit og de syv dvergene hadde verdenspremiere 21. desember 1937. Handlingen bygger på Brødrene Grimms versjon av det tyske folkeeventyret, og regnes som verdens første helaftens tegnefilm. Walt Disney ble tildelt en æres-Oscar for filmen. Wikipedia. Les også: Arven etter Walt Disney

1988 - Lockerbie-terroren

Krater i Lockerbie etter flykatastrofen 21. desember 1988. Foto: Scanpix/AP.

1988 - Lockerbie-terroren

Pan Am Flight 103 var på vei fra Frankfurt til New York da flyet eksploderte og styrtet ved Lockerbie i Skottland. 270 mistet livet. Tysk, britisk og amerikansk etterforskning konkluderte med at en bombe ble plassert på flyet i Frankfurt på oppdrag fra libysk sikkerhetstjeneste. Motivet var trolig hevn for USAs bombing av Libya i 1986. SNL.noLes også: 25 år siden Lockerbie (2013)

1898 - Marie og Pierre Curie oppdager radium

Marie Curie sammen med datteren Irène Curie i Paris i 1927. Foto: AP

1898 - Marie og Pierre Curie oppdager radium

Grunnstoffet radium ble oppdaget av ekteparet Marie og Pierre Curie da de fjernet uran fra malmprøver fra Tsjekkia. Radium er mykt og sølvglinsende, og er det tyngste av jordkalimetallene. Siden radium er radioaktivt, er det helsefarlig, men ble brukt til selvlysende maling og forskjellige medisiner på 1900-tallet. Wikipedia, SNL.