På denne dag – 21. desember

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Snehvit og de syv dvergene regnes som en av Walt Disneys mest kjente klassikere. Foto: Wikimedia Commons
1937 - Snehvit og de syv dvergene
Walt Disney-klassikeren Snehvit og de syv dvergene hadde verdenspremiere 21. desember 1937. Handlingen bygger på Brødrene Grimms versjon av det tyske folkeeventyret, og regnes som verdens første helaftens tegnefilm. Walt Disney ble tildelt en æres-Oscar for filmen. Wikipedia. Les også: Arven etter Walt Disney
Krater i Lockerbie etter flykatastrofen 21. desember 1988. Foto: Scanpix/AP.
1988 - Lockerbie-terroren
Pan Am Flight 103 var på vei fra Frankfurt til New York da flyet eksploderte og styrtet ved Lockerbie i Skottland. 270 mistet livet. Tysk, britisk og amerikansk etterforskning konkluderte med at en bombe ble plassert på flyet i Frankfurt på oppdrag fra libysk sikkerhetstjeneste. Motivet var trolig hevn for USAs bombing av Libya i 1986. SNL.noLes også: 25 år siden Lockerbie (2013)
Marie Curie sammen med datteren Irène Curie i Paris i 1927. Foto: AP
1898 - Marie og Pierre Curie oppdager radium
Grunnstoffet radium ble oppdaget av ekteparet Marie og Pierre Curie da de fjernet uran fra malmprøver fra Tsjekkia. Radium er mykt og sølvglinsende, og er det tyngste av jordkalimetallene. Siden radium er radioaktivt, er det helsefarlig, men ble brukt til selvlysende maling og forskjellige medisiner på 1900-tallet. Wikipedia, SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev