Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1987 - 4000 dør i fergekatastrofe i Stillehavet

Passasjerfergen MV Doña Paz i 1984. Foto: Lindsay Bridge/Wikimedia Commons

1987 - 4000 dør i fergekatastrofe i Stillehavet

Den filippinske passasjerfergen MV Doña Paz var på vei til Manila da den kolliderte med tankskipet MT Vector. Ulykken skal ha skjedd fordi styrmannen på MT Vector ikke var kvalifisert til å styre skipet, og fordi MV Doña Paz var hadde alt for mange passasjerer om bord. Anslagsvis 4386 omkom, og bare 24 overlevde. Wikipedia.

1924 - Lørdagsbarnetimen sendes for første gang

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

1924 - Lørdagsbarnetimen sendes for første gang

20. desember 1924 gikk den første Lørdagsbarnetimen på lufta. Programmet ble sendt av Kringkastingsselskapet, som senere ble innlemmet i NRK. Carl Bødtker var den første programlederen for radioprogrammet. Datidens lørdagsbarnetime hadde blant annet hørespill og debatter i en uformell tone. Lørdagsbarnetimen ble siste gang sendt 11. september 2010.  Wikipedia.

1924 - Hitler blir løslatt fra fengsel

Hitler og generalen Erich Ludendorff (i pigghjelm ved siden av ham) i forbindelse med rettssaken etter kuppforsøket. Foto: Heinrich Hoffmann/Wikimedia Commons

1924 - Hitler blir løslatt fra fengsel

Ti år før han ble utnevnt til rikskansler i 1933, ble Hitler fengslet for et mislykket kuppforsøk. Bare ni måneder senere ble han løslatt. Som leder av det nasjonalsosialistiske partiet NSDAP forsøkte Hitler i 1923 å overta makten i den tyske delstaten Bayern. I fengselet skrev han den første delen av boken «Mein Kampf». Wikipedia, SNL.