På denne dag – 20. desember

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Passasjerfergen MV Doña Paz i 1984. Foto: Lindsay Bridge/Wikimedia Commons
1987 - 4000 dør i fergekatastrofe i Stillehavet
Den filippinske passasjerfergen MV Doña Paz var på vei til Manila da den kolliderte med tankskipet MT Vector. Ulykken skal ha skjedd fordi styrmannen på MT Vector ikke var kvalifisert til å styre skipet, og fordi MV Doña Paz var hadde alt for mange passasjerer om bord. Anslagsvis 4386 omkom, og bare 24 overlevde. Wikipedia.
Kringkastingsselskapet ble senere en del av NRK. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
1924 - Lørdagsbarnetimen sendes for første gang
20. desember 1924 gikk den første Lørdagsbarnetimen på lufta. Programmet ble sendt av Kringkastingsselskapet, som senere ble innlemmet i NRK. Carl Bødtker var den første programlederen for radioprogrammet. Datidens lørdagsbarnetime hadde blant annet hørespill og debatter i en uformell tone. Lørdagsbarnetimen ble siste gang sendt 11. september 2010.  Wikipedia.
Hitler og generalen Erich Ludendorff (i pigghjelm ved siden av ham) i forbindelse med rettssaken etter kuppforsøket. Foto: Heinrich Hoffmann/Wikimedia Commons
1924 - Hitler blir løslatt fra fengsel
Ti år før han ble utnevnt til rikskansler i 1933, ble Hitler fengslet for et mislykket kuppforsøk. Bare ni måneder senere ble han løslatt. Som leder av det nasjonalsosialistiske partiet NSDAP forsøkte Hitler i 1923 å overta makten i den tyske delstaten Bayern. I fengselet skrev han den første delen av boken «Mein Kampf». Wikipedia, SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev