På denne dag – 23. desember

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Et fly av samme type som Braathens-flyet som styrtet. Foto:Ralf Manteufel/Wikimedia Commons
1972 - Asker-ulykken lille julaften
23. desember 1972 styrtet Braathen SAFEs Flight 239 på vei fra Ålesund til Fornebu. 40 omkom da flyet gikk ned i nærheten av Asdøltjern, 15 km fra flyplassen. Ulykken var den største på norsk jord inntil Operafjell-ulykken i 1996. Årsaken til flystyrten ble aldri fastslått med sikkerhet, men det fløy for lavt og var ute av kurs. Wikipedia.
Bled-innsjøen i Slovenia er en av landets turistattraksjoner. Illustrasjonsfoto: Mirci/Flickr (CC BY 2.0).
1990 - Slovenia bryter ut av Jugoslavia
Inntil desember 1990 var Slovenia en del av Jugoslavia, men den 23. desember ble det holdt en folkeavstemning for å avgjøre om landet skulle bli selvstendig eller ei. 88 prosent av folket stemte for at landet skulle bryte ut av Jugoslavia, og 25. juni året etter ble Slovenia offisielt selvstendig. I 1992 ble landet en del av EU. Wikipedia, SNL.
Ocean Viking (foran) ble bygget ved Akers mekaniske i 1967. Foretok de første prøveboringer på norsk sokkel i Nordsjøen. Arkivfoto 1971: Jan Dahl / NTB / Scanpix
1969 - «Oljeeventyret» tar til
Etter 38 boringer fant «Ocean Viking» (bildet) den første drivverdige oljeforekomsten på norsk sokkel i Nordsjøen i august 1969. Funnet ble presentert for Norges oljedirektorat av Phillips Petroleum 23. desember. Ekofiskfeltet skulle vise seg å være et av de største oljefeltene til havs noen gang. Kilde: Regjeringen, Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev