På denne dag – 4. januar

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Verdens høyeste bygg, Burj Khalifa, i midten. Scanpix/AP.
2010 - Verdens høyeste bygning åpnet
Burj Khalifa er en 829,8 meter høy skyskraper i Dubai, i De forente arabiske emirater. Bygningen ble ferdigstilt og åpnet 4. januar 2010. Khalifa-tårnet har vært verdens høyeste bygning siden de øverste delene kom på plass i 2008*. Bygningen ble planlagt for 12.000, og har 54 heiser med hastighet opp mot 65 km/t. (* per 2017). SNL, Wikipedia.
Jesse Ventura (t.h.), daværende guvernør av Minnesota med kronprins Håkon (t.v.), som besøkte delstaten sommeren 1999. Scanpix/AP.
1999 - Fribryter ble guvernør
Den tidligere fribryteren og skuespilleren Jesse Ventura ble tatt i ed som guvernør av den amerikanske delstaten Minnesota for Ross Perots Reformparti, 4. januar 1999. Han satt perioden ut, til 2003. Ventura var minedykker i Vietnam-krigen, før han ble fribryter 1975-1986. Mot slutten av denne karrièren figurerte han også i filmer som PredatorWikipedia.
Fra ulykkesstedet på Rørosbanen 04. januar 2000. Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX
2000 - Åsta-ulykken
Jernbaneulykken på Rørosbanen skjedde da et nordgående lokaltog fra Hamar kolliderte med et sørgående fjerntog fra Trondheim nord for nedlagte Åsta stasjon i Østerdalen, 4. januar år 2000. Det oppsto en eksplosjonsartet brann. 19 personer omkom, i en av de alvorligste togulykkene i Norge. SNL. Les også: Tilfeldigheter gjorde at hun satte seg på toget den dagen

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev