På denne dag – 1. januar

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Via Wikimedia. Norges første frimerke.
1855 - Norges første frimerke
Frimerket hadde ikke tagger eller angivelse av utgiverland. Portoen lå på fire skilling, tilsvarende en halv timelønn for en arbeider. Politikerne mente lav porto ville bidra til befolkningens lese- og skriveferdigheter. Den lave prisen førte til underskudd hos Postverket helt til 1880-årene. WikipediaLes også: Kort kom frem 53 år etter at det ble postlagt
Molde 1, januar 1992: Folk forsøker å redde fiskebåter og småbåter. Arkivfoto: Kjell Herskedal / SCANPIX
1992 - Nyttårsorkanen nådde land
Nyttårsorkanen ble betegnelsen på lavtrykket som nådde Nordvestlandet 1. januar 1992. Da uværet hadde rast fra seg, ble det registrert 29.000 bygningsskader til en verdi av 1,3 milliarder kroner. Flere omkom under opprydning. Stormen var den kraftigste målt på norsk fastland til da, trolig tilsvarende en kategori 2-orkan. SNL. Les også: Derfor vinterstormer det
Norske Bjørn Wirkola vant Hoppuka sammenlagt tre ganger på rad (1967-69). Foto: Votava/Scanpix
1953 - Den første Hoppuka
Den tysk-østerrikske hoppuka består av fire hopprenn, som siden januar 1953 har blitt arrangert i Tyskland og Østerrike ved årsskiftet. Rennene er en del av verdenscupen, og Hoppuka regnes som en av de mest prestisjetunge konkurransene innen skihopping, etter OL og VM. Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev