Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1999 - Millenium-feilen

En elektronisk tavle i Frankrike 3. januar 2000 viser datoen som 3. januar 1900. Foto: Bug de l'an 2000/Wikimedia (CC BY-SA 3.0).

1999 - Millenium-feilen

Y2k: samlebetegnelse om forventede dataproblemer ved overgangen til år 2000. Man fryktet problemer knyttet til formatering og lagring av kalenderdata i eldre programvare. Bedrifter og organisasjoner kontrollerte sine systemer nøye, og det gikk langt bedre enn fryktet. Om det skyldes tiltakene eller at problemet var overdrevet er vanskelig å si. Wikipedia

1944 - De allierte bomber Victoria terrasse

Brann i Ruseløkkveien etter bombingen. Foto: NTB scanpix.

1944 - De allierte bomber Victoria terrasse

Britiske fly gjennomførte en mislykket bombing av Victoria terrasse i Oslo. Her hadde tyske Gestapo og Sicherheitsdienst hovedkvarter under krigen. 78 sivile nordmenn og 27 tyskere mistet livet. 44 av de drepte var passasjerer på en trikk i Drammensveien. Bygningen sto nesten uskadd igjen, men flere bygårder ble truffet. WikipediaLes også: Sekretæren som var mesterspion

1999 - Putin blir president i Russland

Russlands president Boris Jeltsin (t.h.) i samtale med daværende sjef for den føderale sikkerhetstjenesten Vladimir Putin (t.v.) i Kreml sommeren 1999. Scanpix/AP.

1999 - Putin blir president i Russland

Da Boris Jeltsin gikk av som Russlands president 31. desember 1999 overtok daværende statsminister Vladimir Putin, en tidligere KGB-mann. Etter å ha sittet maks-tiden grunnloven tillot ble han igjen statsminister i 2008, men på ny valgt til president fra 2012. Putin har hatt høy oppslutning blant russere, men regimet omtales ofte som autoritært. SNL.