På denne dag – 31. desember

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

En elektronisk tavle i Frankrike 3. januar 2000 viser datoen som 3. januar 1900. Foto: Bug de l'an 2000/Wikimedia (CC BY-SA 3.0).
1999 - Millenium-feilen
Y2k: samlebetegnelse om forventede dataproblemer ved overgangen til år 2000. Man fryktet problemer knyttet til formatering og lagring av kalenderdata i eldre programvare. Bedrifter og organisasjoner kontrollerte sine systemer nøye, og det gikk langt bedre enn fryktet. Om det skyldes tiltakene eller at problemet var overdrevet er vanskelig å si. Wikipedia.
Brann i Ruseløkkveien etter bombingen. Foto: NTB scanpix.
1944 - De allierte bomber Victoria terrasse
Britiske fly gjennomførte en mislykket bombing av Victoria terrasse i Oslo. Her hadde tyske Gestapo og Sicherheitsdienst hovedkvarter under krigen. 78 sivile nordmenn og 27 tyskere mistet livet. 44 av de drepte var passasjerer på en trikk i Drammensveien. Bygningen sto nesten uskadd igjen, men flere bygårder ble truffet. WikipediaLes også: Sekretæren som var mesterspion
Russlands president Boris Jeltsin (t.h.) i samtale med daværende sjef for den føderale sikkerhetstjenesten Vladimir Putin (t.v.) i Kreml sommeren 1999. Scanpix/AP.
1999 - Putin blir president i Russland
Da Boris Jeltsin gikk av som Russlands president 31. desember 1999 overtok daværende statsminister Vladimir Putin, en tidligere KGB-mann. Etter å ha sittet maks-tiden grunnloven tillot ble han igjen statsminister i 2008, men på ny valgt til president fra 2012. Putin har hatt høy oppslutning blant russere, men regimet omtales ofte som autoritært. SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev