Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

2012 - Costa Concordia forliser utenfor kysten av Italia

Cruiseskipet hadde sunket langt ned i havet dagen etter det forliste. Foto: Gregorio Borgia / AP

2012 - Costa Concordia forliser utenfor kysten av Italia

Cruiseskipet Costa Concordia forliste ved øya Giglio utenfor Italia, og 32 personer mistet livet. Senere kom det frem at kapteinen på skipet hadde styrt skipet nærmere land, blant annet for å «gjøre reisen mer spennende for passasjerene» . I 2015 ble kapteinen dømt til 16 år og en måned i fengsel for uaktsomt drap. Wikipedia, Aftenposten, VG.

1982 - Dramatisk flystyrt i Washington

En stor kran heiser opp deler av flyet etter flystyrten. Foto: AP

1982 - Dramatisk flystyrt i Washington

Air Florida Flight 90 styrtet inn i broen 14th Street Bridge i den amerikanske hovedstaden Washington D.C. Det var 74 passasjerer og en besetning på fem ombord, bare fire passasjerer og én flyvertinne overlevde. Flyet sneiet broen før det styrtet i Potomac-elven på andre siden, fire motorsyklister på broen døde også. Flyet var på vei til Florida da ulykken skjedde. Wikipedia.

2004 - Arne Næss Jr. dør i klatreulykke

Arne Næss Jr. sammen med Diana Ross i 1985. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB / Scanpix

2004 - Arne Næss Jr. dør i klatreulykke

Arne Næss Jr. var en norsk forretningsmann, skipsreder og fjellklatrer. Han var også kjent for sitt ekteskap med artisten Diana Ross. I 2004 skulle han bestige Groot Drakenstein-fjellene i Sør-Afrika, men falt 25 meter nedover og døde momentant etter at det ene festet røk. VG, Dagbladet, Wikipedia.