På denne dag – 13. januar

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Cruiseskipet dagen etter forliset. Foto: Gregorio Borgia / AP
2012 - Costa Concordia forliser utenfor kysten av Italia
Cruiseskipet Costa Concordia forliste ved øya Giglio utenfor Italia, og 32 personer mistet livet. Senere kom det frem at kapteinen på skipet hadde styrt skipet nærmere land, blant annet for å «gjøre reisen mer spennende for passasjerene» . I 2015 ble kapteinen dømt til 16 år og en måned i fengsel for uaktsomt drap. Wikipedia, Aftenposten, VG.
En stor kran heiser opp deler av flyet etter flystyrten. Foto: AP
1982 - Dramatisk flystyrt i Washington
Air Florida Flight 90 styrtet inn i broen 14th Street Bridge i den amerikanske hovedstaden Washington D.C. Det var 74 passasjerer og en besetning på fem ombord, bare fire passasjerer og én flyvertinne overlevde. Flyet sneiet broen før det styrtet i Potomac-elven på andre siden, fire motorsyklister på broen døde også. Flyet var på vei til Florida da ulykken skjedde. Wikipedia.
Arne Næss Jr. sammen med Diana Ross i 1985. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB / Scanpix
2004 - Arne Næss Jr. dør i klatreulykke
Arne Næss Jr. var en norsk forretningsmann, skipsreder og fjellklatrer. Han var også kjent for sitt ekteskap med artisten Diana Ross. I 2004 skulle han bestige Groot Drakenstein-fjellene i Sør-Afrika, men falt 25 meter nedover og døde momentant etter at det ene festet røk. VG, Dagbladet, Wikipedia.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev