På denne dag – 21. januar

Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak. Du kan også lese hva som skjedde på andre datoer lengre ned på siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Historiske tilbakeblikk

Slik så Concorde-flyet ut da det tok av fra Heathrow i 1976. Foto: Dave Caulkin / AP
1976 - Den første kommersielle flyvningen med Concorde
Aérospatiale-BAC Concorde var et turbojet-drevet passasjerfly. Flyet ble testet ut i 1969, men var ikke i kommersiell bruk før syv år senere. Da fløy flyet fra London til Bahrain på bare 3 timer og 38 minutter. Sikkerhetsbekymringer og omkostninger ble med tiden for store til at bruken av denne typen overlydsfly kunne fortsette. Concorde fløy for siste gang i 2003. SNL, Wikipedia.
Prinsesse Ingrid Alexandra i oktober. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
2004 - Ingrid Alexandra født
Kronprinsesse Mette-Marit ankom Rikshospitalet i 04-tiden natt til 21.januar, og samme morgen ble Ingrid Alexandra født. Hun var fødselen nummer to i arvefølgen til tronen (etter sin far, kronprins Haakkon). Dersom hun blir dronning, vil hun være den første norskfødte, regjerende dronningen Norge har hatt. SNL. Les også: Vurderte Tyra Eufemia
Vinneren av det første billøpet, Henri Rougier, før konkurransen i 1911. Foto: Wikimedia Commons
1911 - Første rally i Monte Carlo
Rallyet i Monte Carlo er et årlig billøp som startet opp i 1911. Den franske racersyklisten og piloten Henri Rougier vant det første billøpet. Billøpet blir arrangert av Automobile Club de Monaco og starter forskjellige steder i Europa. I 1931 startet billøpet i Stavanger, og i 1949 startet det i Oslo. Wikipedia, SNL.

Flere historiske tilbakeblikk

Startsiden - vi gjør internett enklere!

Startsiden.no feirer 20 år i 2016. Siden oppstarten i 1996 har vi hjulpet det norske folk til et enklere liv på nettet. Vårt mål er å gi våre brukere nyttig, informativt og godt innhold samlet på ett sted.

På startsiden.no finner du:

  • Lenker til kjente web-sider og tjenester slik som Facebook, Norsk Tipping, Finn.no, ulike riks og lokalaviser.
  • Søkemotorer (Google, Wikipedia, Gulesider, Telefonkatalogen)
  • De siste nyheter og aktualiteter
  • Været
  • Nyttig og behjelpelig innhold fra våre samarbeids-partnere om alt fra pensjon, reisebestilling, boliglån til mat og drikke.
Besøk Startsiden

Nyhetsbrev