Velkommen til vår side for historiske tilbakeblikk. Hver eneste dag finner du tre historiske hendelser for dagens dato, og i dag er intet unntak.

For å se historiske tilbakeblikk fra andre dager, velg ønsket dato i kalenderen ovenfor.

Historiske tilbakeblikk

1976 - Den første kommersielle flyvningen med Concorde

Slik så Concorde-flyet ut da det tok av fra Heathrow i 1976. Foto: Dave Caulkin / AP

1976 - Den første kommersielle flyvningen med Concorde

Aérospatiale-BAC Concorde var et turbojet-drevet passasjerfly. Flyet ble testet ut i 1969, men var ikke i kommersiell bruk før syv år senere. Da fløy flyet fra London til Bahrain på bare 3 timer og 38 minutter. Sikkerhetsbekymringer og omkostninger ble med tiden for store til at bruken av denne typen overlydsfly kunne fortsette. Concorde fløy for siste gang i 2003. SNL, Wikipedia.

2004 - Ingrid Alexandra født

Prinsesse Ingrid Alexandra i oktober. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

2004 - Ingrid Alexandra født

Kronprinsesse Mette-Marit ankom Rikshospitalet i 04-tiden natt til 21.januar, og samme morgen ble Ingrid Alexandra født. Hun var fødselen nummer to i arvefølgen til tronen (etter sin far, kronprins Haakkon). Dersom hun blir dronning, vil hun være den første norskfødte, regjerende dronningen Norge har hatt. SNL. Les også: Vurderte Tyra Eufemia 

1911 - Første rally i Monte Carlo

Vinneren av det første billøpet, Henri Rougier, før konkurransen i 1911. Foto: Wikimedia Commons

1911 - Første rally i Monte Carlo

Rallyet i Monte Carlo er et årlig billøp som startet opp i 1911. Den franske racersyklisten og piloten Henri Rougier vant det første billøpet. Billøpet blir arrangert av Automobile Club de Monaco og starter forskjellige steder i Europa. I 1931 startet billøpet i Stavanger, og i 1949 startet det i Oslo. Wikipedia, SNL.