På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Reise

Montenegro: Ferie i Middelhavets «skjulte» perle

Utsikt over den gamle bydelen i Kotor, Montenegro, fra en høyde med en steinvei og et gammelt steintårn i forgrunnen. Bakgrunnen viser en klar, solrik dag med blå himmel og flere fjell som omslutter en bukt hvor cruiseskip og båter er ankret opp. Montenegro er et spennende land langs Middelhavet som er rangert til å være et billig land for nordmenn å feriere i. Vi hjelper deg med å finne pakkereiser som inkluderer fly og hotell, samt restplasser til Montenegro.
Montenegro, som ligger langs Middelhavet, byr på vakker natur, arkitektur strender krystallklart hav og byene som Kotor og Sveti Stefan. Med andre ord er Montenegro et flott land å feriere i. Ikke nok med det, landet er også rangert som billig for nordmenn å feriere i! (Foto: Colourbox)

Middelhavet byr på en rekke vakre destinasjoner og Montenegro er intet unntak! La deg bli inspirert og fascinert av dette vakre landet!

Montenegro havner ofte i skyggen til det mer populære nabolandet Kroatia, men det er det ingen grunn til. Ikke bare er Montenegro rangert som et land som er billig for nordmenn å feriere i, landet byr også på fantastiske landskap, spennende kultur og vakre strender.

Vi har latt oss fascinere av Montenegro, og i denne saken finner du fem ting landet kan by på slik at du også får øynene opp for dette spennende landet i Middelhavet.

pakkereiser
Finn reiser til Montenegro her

Finn reiser til Montenegro her

Sjekk prisene hos Apollo

Her kan du lese alle våre artikler om populære feriedestinasjoner rundt Middelhavet.

Hva kan man gjøre i Montenegro?

Velger man å reise til Montenegro for å finne sol, varme og vakre strender, er de mest populære destinasjonene å finne langs kysten til Adriaterhavet. Under har vi samlet fem ting som absolutt er verdt å få med seg om man velger å feriere langs kysten i vakre Montenegro.

1. Budva

Budva er kjent for sine vakre strender og sitt pulserende natteliv. Gamlebyen i Budva er en sjarmerende labyrint av brosteinsbelagte gater, små torg og middelalderske kirker. En tur langs strandpromenaden byr på mange barer og restauranter, samt tilgang til populære strender som Mogren og Jaz.

utsikt over Budva, Montenegro, sett fra en høyde. Byen ligger ved kysten og er omkranset av høye fjell i bakgrunnen. Gamlebyen med sine lyse bygninger og et prominent kirketårn ligger ved en liten halvøy, flankert av en stor strand og det krystallklare Adriaterhavet. Montenegro er et spennende land langs Middelhavet som er rangert til å være et billig land for nordmenn å feriere i. Vi hjelper deg med å finne pakkereiser som inkluderer fly og hotell, samt restplasser til Montenegro.
Budva i Montenegro er en populær destinasjon for de som søker vakre strender og krystallklart hav langs Middelhavet. (Foto: Colourbox)

Her finner du andre land som er rangert som billige for nordmenn å feriere i.

2. Kotor-bukta

Kotor-bukta er ofte referert til som Europas sørligste fjord, og er kjent for sin skjønnhet og historiske betydning. Den gamle byen Kotor, som er en del av UNESCOs verdensarvliste, er omgitt av imponerende bymurer og tilbyr trange gater fylt med kafeer, butikker og historiske bygninger. En tur opp til festningen San Giovanni tilbyr en fantastisk utsikt over byen.

restplasser
Finn reiser til Montenegro

Finn reiser til Montenegro

Sjekk prisene hos Restplass.no

Et annet land som er billig for nordmenn å feriere i er Albania. Her avslører vi hvorfor National Geographic har plassert Albania på «The Cool List i 2024».

3. Lovćen nasjonalpark

Selv om Lovćen nasjonalpark ikke ligger direkte langs kysten, er dens høye utsiktspunkter en ideell måte å se både innlandet av Montenegro og Adriaterhavet. Mausoleet til Montenegros nasjonalhelt, Petar II Petrović Njegoš, ligger på toppen av en av de høyeste toppene og tilbyr en av de mest spektakulære utsiktene i regionen.

4. Sveti Stefan

Denne pittoreske øya, forbundet med fastlandet via en smal bro, er en av Montenegros mest fotograferte steder. Øya Sveti Stefan er i dag et eksklusivt luksushotell som bare er åpen for sine egne gjester, men man kan beundre dens arkitektur og skjønnhet fra strendene på fastlandet.

Panoramautsikt over øya Sveti Stefan i Montenegro, med sine karakteristiske oransje taktegl på gamle steinbygninger. Øya er omgitt av klipper og reflekteres vakkert i det rolige havet. Over øya er en skyet himmel, som gir en dramatisk bakgrunn. Montenegro er et spennende land langs Middelhavet som er rangert til å være et billig land for nordmenn å feriere i. Vi hjelper deg med å finne pakkereiser som inkluderer fly og hotell, samt restplasser til Montenegro.
Sveti Stefan i Montenegro oser av luksus og er kanskje det mest fotograferte motivet i Middelhavs-landet. (Foto: Colourbox)

Hvis du liker sjarmerende halvøyer som Sveti Stefan bør du sjekke ut Nessebar i Bulgaria! Her hjelper vi deg med å finne billige reiser til Bulgaria.

5. Herceg Novi

Liggende ved inngangen til Kotor-bukta, er Herceg Novi som er kjent for sine frodige hager og historiske fort. Byen har en avslappet atmosfære og er kjent for sin vakre promenade, Šetalište Pet Danica, som strekker seg langs kysten. Byen er omgitt av festninger og murer, og er en blanding av kulturarv og moderne sivilisasjon.

Før du reiser kan det være lurt å lese om denne valuta-fellen som lurer nordmenn for flere millioner i året!

Ofte stilte spørsmål om Montenegro

Hvor ligger Montenegro?

Montenegro ligger i Sørøst-Europa på Balkanhalvøya. Det grenser til Kroatia i vest, Bosnia-Hercegovina i nordvest, Serbia i nordøst, Kosovo i øst, og Albania i sør. Landet har også en kystlinje langs Adriaterhavet.

Må man ha pass for å reise til Montenegro?

Ja, norske borgere må ha et pass for å reise til Montenegro ettersom landet ikke er en del av Schengen. Her kan du finne listen over land du kan reise til uten pass.

Er Montenegro trygt å reise til?

Montenegro regnes generelt som et trygt land å besøke. Kriminalitetsraten er lav, og de fleste turister har et problemfritt opphold. Som i alle turistdestinasjoner, er det viktig å ta vanlige forholdsregler og være oppmerksom på lommetyveri, spesielt i travle områder.

Hvilken valuta bruker de i Montenegro?

Valutaen som brukes i Montenegro er euro (EUR). Selv om Montenegro ikke er medlem av Eurosonen, har de adoptert euroen som sin offisielle valuta.

Når er det best å reise til Montenegro?

Sommermånedene fra juni til august er ideelle for bading og strandaktiviteter, mens våren (april til juni) og høsten (september til oktober) er perfekte for vandring og sightseeing, da været er mildere og det er færre turister. Her finner du vår omfattende liste på når det er best å reise til en rekke destinasjoner for å finne sol og varme.

Ikke overbevist om at Montenegro er rett destinasjon for deg? Kanskje billige reiser til Tyrkia kan friste mer?

Les mer på våre temasider:

Du vil kanskje også like disse sakene: