På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Reise

Nord-Makedonia: Ferier billig langs Ohridsjøen

En luftig utsikt over de gamle festningsmurene på Samuel's festning nær Ohridsjøen i Nord-Makedonia. Festningsveggene strekker seg langs en skråning omgitt av frodig, grønn skog, og skaper en historisk atmosfære. Bak festningsmurene åpner landskapet seg til en panoramautsikt over den brede, blå innsjøen og fjerne fjell dekket av tåke. Nord-Makedonia har blitt rangert som landet i Europa som er billigst for nordmenn å feriere i. Vi har samlet fem ting du bør se og gjøre i landet, samt hjelper deg med å finne billige reiser ved hjelp av restplasser.
Nord-Makedonia er rangert som et av de billigste landene i Europa for nordmenn å feriere i, og her har vi samlet fem populære ting du kan se og gjøre i Nord-Makedonia! (Foto: Colourbox)

Drømmer du om billig ferie? Da bør du sjekke ut Nord-Makedonia som er rangert som et billig land for nordmenn å feriere i!

Visste du at Nord-Makedonia er rangert som det billigste landet i Europa for nordmenn å feriere i av Forex Bank? Ikke nok med det, landet byr på flotte feriedestinasjoner, sol og varme, samt kultur blandet med en god dose historie. Med andre ord bør Nord-Makedonia sjekkes ut når ferien skal planlegges!

restplasser
Billige reiser til Nord-Makedonia

Billige reiser til Nord-Makedonia

Sjekk prisene hos Restplass.no

Ute etter billig reise til en annen destinasjon? Sjekk ut samlesiden vår for restplass-reiser! Her finner du rimelige reiser til både Hellas, Kroatia, Gran Canaria og flere!

Hva kan man gjøre i Nord-Makedonia?

Nord-Makedonia, som er en innlandsstat på Balkan, har kanskje ikke egen kystlinje, men den vakre Ohridsjøen gjør at havet ikke nødvendigvis vil bli savnet om du velger å reise hit. Under har vi samlet fem spennende ting du kan se og gjøre i Nord-Makedonia.

1. Ohridsjøen og byen Ohrid

Ohridsjøen, en av Europas dypeste og eldste innsjøer, er en av de mest populære naturattraksjonene i Nord-Makedonia. Innsjøen strekker seg over grensen til Albania og er omgitt av vakre fjell og pittoreske landsbyer. Byen Ohrid på den makedonske siden av sjøen er et populært turistmål, rikt på historiske monumenter og kirker som reflekterer områdets lange og varierte historie. Innsjøen og byen Ohrid er begge på UNESCOs verdensarvliste, anerkjent for sin naturlige og kulturelle betydning.

Her kan du lese mer om Albania som også grenser til Ohridsjøen. Vi forteller blant annet hvorfor landet har fått plass på National Geographics «The Cool List i 2024»

Et vakkert bilde av kirken St. John at Kaneo som står på en klippe over Ohridsjøen i Nord-Makedonia. Kirken, med sin tradisjonelle bysantinske arkitektur, dominerer bildet med sine detaljerte mursteinsmønstre og et fremtredende kuppeltak. Den ligger omgitt av frodige grønne trær og busker, med trappetrinn som leder ned mot vannet. I bakgrunnen strekker det store, rolig blå vannet seg mot fjellene under en delvis skyet himmel. Nord-Makedonia har blitt rangert som landet i Europa som er billigst for nordmenn å feriere i. Vi har samlet fem ting du bør se og gjøre i landet, samt hjelper deg med å finne billige reiser ved hjelp av restplasser.
Ohridsjøen byr på et fantastisk skue, og en av de mest populære attraksjonene langs sjøen er kirken St. John at Kaneo. (Foto: Colourbox)

2. Skopje

Skopje, hovedstaden i Nord-Makedonia, tilbyr en fascinerende blanding av kulturer. Byens gamle basar, kjent for sine brosteinsbelagte gater og livlige atmosfære, er et perfekt sted å handle håndverksprodukter og smake på lokal mat. Byens landemerker inkluderer Skopje Kale festning, Stenbroen og torget hvor du finner et monument til minne om Aleksander den Store. Besøker du Skopje er det også anbefalt å dra innom huset hvor Mor Teresa vokste opp.

Her kan du lese om flere land som er rangert som billig for nordmenn å feriere i.

3. Matka Canyon

Kun en kort kjøretur fra Skopje, finner du Matka Canyon som gir en naturskjønn flukt fra bylivet. Området er populært for kajakkpadling eller båtturer på elven Treska, og har flere gamle klostre spredt langs klippene. For eventyrlystne, tilbyr dalen også flotte muligheter for fjellklatring og huleutforskning.

Et bilde av Matka Canyon i Nord-Makedonia, der en liten båt glir stille gjennom det turkisfargede vannet som er omringet av bratte klipper og frodig, grønn vegetasjon. Høye fjellvegger dominerer landskapet. Vannet reflekterer de lysegrønne tonene fra trærne og det mørkeblå fra himmelen. Nord-Makedonia har blitt rangert som landet i Europa som er billigst for nordmenn å feriere i. Vi har samlet fem ting du bør se og gjøre i landet, samt hjelper deg med å finne billige reiser ved hjelp av restplasser.
Matka Canyon er en populær turistattraksjon i Nord-Makedonia. (Foto: Colourbox)

Bulgaria som også er et land som byr på en billig ferie for nordmenn!

4. Mavrovo nasjonalpark

Mavrovo er den største nasjonalparken i Nord-Makedonia og et paradis for naturelskere. Om vinteren er det populært med vintersport som skigåing og snowboarding, mens sommeren tilbyr flotte muligheter for fotturer, sykling og fiske i Mavrovo-sjøen. For en unik opplevelse kan du besøke den sunkne kirken St. Nicholas som vises når vannstanden i sjøen er lav.

5. Stobi

Stobi, som en gang var et kulturelt sentrum i romertiden, tilbyr fantastisk innsikt i antikken gjennom sine velbevarte ruiner. Blant høydepunktene i byen er et stort amfiteater, flotte mosaikkgulv og flotte offentlige badeanlegg. Et besøk i Stobi er som å ta et skritt tilbake i tid, og gir en god forståelse av den historiske betydningen til byen.

Ikke overbevist om at Nord-Makedonia er rett destinasjon for deg? Kanskje billige reiser til Tyrkia kan friste mer!

Ofte stilte spørsmål om Nord-Makedonia

Hva er den beste tiden å besøke Nord-Makedonia?

Nord-Makedonia byr på milde og behagelige temperaturer mellom mai og september. Her finner du vår omfattende liste på når det er best å reise til en rekke destinasjoner for å finne sol og varme.

Hvilken valuta brukes i Nord-Makedonia?

Den offisielle valutaen i Nord-Makedonia er den makedonske denaren (MKD). Kredittkort aksepteres i større byer og turistområder, men det er fortsatt en god ide å ha noe kontanter for mindre kjøp, spesielt i mindre byer og landsbyer. Selv om den makedonske denaren er den offisielle valutaen, aksepteres ofte euro i turistområder og på større hoteller og restauranter.

Er det trygt å reise i Nord-Makedonia?

Nord-Makedonia regnes generelt som et trygt land å reise i. Kriminalitetsraten er lav, og de fleste besøkende opplever ingen problemer. Likevel er det alltid smart å ta vanlige forholdsregler som man ville gjort i hvilket som helst annet land, som å passe på personlige eiendeler og unngå ubebodde områder om natten.

Trenger man pass for å reise til Nord-Makedonia?

Nord-Makedonia er ikke en del av Schengen, og man må derfor ha pass eller nasjonalt ID-kort dersom man skal reise til landet. Her kan du lese om hva forskjellene er på pass og nasjonalt ID-kort, samt hva du skal velge!

Hvor mye koster en halvliter øl i Nord-Makedonia?

Hvor mye en halvliter øl koster vil variere litt ettersom hvor man reiser i landet. En omtrentlig pris vil være rundt 20-30 kr.

Sjekk ut Montenegro som er Middelhavets «skjulte» perle!

Les mer på våre temasider:

Du vil kanskje også like disse sakene: