Aktiv

Løping og mat: Hva bør man spise før trening?

Bilde av matvarer: riskjeks, skåler med ris og pasta, samt litt hvetemel, sjokolade, eple og grønnkål på en kjøkkenbenk. Løpeekspert Andreas Gossner forteller hvilken mat du bør spise før og etter trening og løping.
Løpeekspert Andreas Gossner fra

Løpeeksperten Andreas Gossner fra Løpetrening.no forteller hva du bør spise av både mat før og etter trening!

Mat, kosthold og trening – alle snakker om dette. Men hva skal man spise før trening? Vi i Startsiden.no og Løptrening.no, vi er helt vanlige mennesker og vi spiser også helt normalt. Før trening er det mer viktig å spise et lett måltid mellom 30 og 60 minutter før trening.

Hva du spiser er mindre viktig, så lenge det er noe du liker og noe som gir kroppen fornuftig næring. Nå skal vi holde oss til noe enkelt, og ikke dykke ned i en agenda rundt riktig og smart kosthold.

Andreas skriver mye godt stoff hos oss, og om alt fra mat til treningsprogram og forebygging av skade. Her finner du alle sakene til Andreas om løpetrening!

Men, våre tips til mat før trening er:

  • En banan og et glass vann
  • Et lite knekkebrød med syltetøy og et glass vann
  • Et glass smoothie med frosne bær og litt havregryn

Etter treningsøkten kan du spise:

  • Et glass sjokolademelk og en banan
  • En smoothie med frosne bær, frukt og to egg

Vi antar at dette er noe som ikke er grensesprengende, og det er helt riktig. Enkle tips, mens det er rutinene rundt som gjør at man allikevel mange ganger spiser noe annet. Det kan være sjokolade, cola og potetgull. Vi anbefaler å spare det til helgen. Men visste du at sjokolade, cola og potetgull er hyppig brukt som næring under lange ultraløp? Så det er mye moro man kan gjøre rundt mat – før, underveis og etter trening.

Løpeeksperten tipser: Slik blir du en løpeentusiast!

Mat til trening: Lett, enkelt og noe du liker

Gjør det enkelt, spis tre til fire ganger per dag og spis variert. Sørg for at de fleste av dine måltid er noe du faktisk liker, det øker sjansen for at du faktisk spiser deg mett og dermed unngår de mindre gunstige mellommåltidene som ultraløperne spiser under lange løp…

Løpeksperten forklarer: Slik forebygger og kvitter du deg med løpeskader.

Du vil kanskje også like disse sakene: