Nettliv

8 klassiske julefilmer du kan strømme i julen

Caroline Furu

  • Publisert: 22.12-2017
  • Oppdatert: 26.06-2018
 
 

Enkelte filmer blir man aldri lei av, og disse kan du i tillegg se akkurat når det passer deg. 

Julaften nærmer seg med stormskritt, men hvis du enda ikke har kommet i skikkelig julestemning, er det bare å ta frem PC-en og julemarsipanen.

Her har vi listet opp 8 klassiske filmer som garantert får deg i julestemning – og som du kan strømme rett fra PC-en. 

Les også: Netflix-filmen «A Christmas Prince» vekker blandede reaksjoner

1. «Alene hjemme»

Alene hjemme er en uunngåelig juleklassiker, og for de fleste av oss blir det ikke jul uten. Filmen handler om åtte år gamle Kevin som ved en feil blir etterlatt når familien skal på ferie til Frankrike. Etter hvert finner han ut at to sleipe innbruddstyver prøver å bryte seg inn i huset hans, og da setter han opp kreative feller for å skremme dem. I ettertid ble det laget fire oppfølgere av filmen. Wikipedia, filmweb.

Se filmen: Filmen kan leies hos Viaplay eller kjøpes hos Itunes.

2. «Love Actually»

Den stjernespekkede julefilmen Love Actually følger livene til åtte forskjellige par en måned før jul i London. Filmen kom ut i 2003 og har siden vært en obligatorisk film for mange i julen. 

Se filmen: Filmen kan leies hos Viaplay eller kjøpes hos Itunes.

3. «The Holiday»

Denne romantiske komedien kom ut i 2006 og har siden blitt en av manges favorittfilmer i julen. Filmen handler om Amanda Woods (Cameron Diaz) og Iris Simpkins (Kate Winslet) som bytter hjem i julen for å komme seg unna mennene som har såret dem. Til slutt tvinnes livene deres sammen, og den spontane juleferien forvandler begge kvinnenes liv.

Se filmen: Filmen kan leies hos Viaplay eller kjøpes på Itunes.

4. «Hjelp, det er juleferie!»

Denne sjarmerende julefilmen sendes på TV hver jul, men kan også strømmes rett fra PC-en hvis du heller vil se den når det passer deg. Filmen handler om den klønete familiefaren Clark Griswold som gjør alt han kan for at julen skal bli perfekt for familien sin. Dessverre går ikke alt etter planen hans. 

Se filmen: Filmen kan ses på Netflix eller lastes ned på Itunes.

5. «Frost»

 Den søte animasjonsfilmen Frost smelter manges hjerter i julen. Filmen handler om Anna som legger ut på reise for å finne søsteren Elsa. Sammen med seg har hun fjellfareren Kristoffer og reinsdyret Svein.

Se filmen: Filmen kan leies hos Viaplay eller kjøpes hos Itunes.

6. «Reisen til julestjernen» 

Reisen til julestjernen hadde premiere i 1976, og har blitt vist på NRK hver julaften siden midten av 90-tallet. Filmen handler om prinsesse Gulltopp som drar fra slottet midt på natten for å finne julestjernen. Kongen og dronningen blir helt fra seg når de hører nyhetene, og setter i gang en leteaksjon for å finne henne.

Se filmen:Filmen kan leies hos Itunes.

7. «Die Hard»

Til tross for at det er en actionfilm, er Die Hard en klassisk julefilm for mange. Filmen handler om politimannen John McClane som reiser til Los Angeles for å feire jul sammen med ekskona Holly og deres to barn. Holly er på juleavslutning med jobben i Nakatomi Tower, og når John kommer dit for å hente henne, oppdager han at alt ikke er som det skal. 

Se filmen: Filmen kan leies hos Viaplay eller hos Itunes.

8. «Legenden om Narnia»

Legenden om Narnia er en serie fantasyfilmer som er basert på romanene med samme handling. Den første filmen, Løven, heksa og klesskapet, handler om fire barn som går inn i et garderobeskap hvor man kommer inn i fantasiverdenen Narnia. I Narnia går barna sammen med løven Aslan for å bekjempe en ond heks. 

Se filmen: Filmen kan lastes ned hos iTunes eller leies hos Google Play.

Kilder: Filmweb, NRK, IMDb.

Les også: Her er høydepunktene på TV i julen

Liker du denne typen artikler? Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

Nyhetsbrev