Åtte klassiske julefilmer du kan strømme i julen

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 22.12-2017
  • Oppdatert: 20.12-2018
Den moderne julefilmen «Love Actually» er en favoritt hos mange. Foto: UIP / FIlmweb

Enkelte filmer blir man aldri lei av, og disse kan du i tillegg se akkurat når det passer deg. 

Julaften nærmer seg med stormskritt, men hvis du enda ikke har kommet i skikkelig julestemning, er det bare å ta frem PC-en og julemarsipanen.

Les også:  Slik får du tilgang til Netflix' skjulte kategorier

Her har vi listet opp åtte klassiske filmer som garantert får deg i julestemning – og som du kan strømme rett fra PC-en. 

1. «Alene hjemme»

Alene hjemme er en udødelig juleklassiker, og for noen av oss blir det ikke jul uten. Filmen handler om åtte år gamle Kevin som ved en feil blir etterlatt når familien skal på ferie til Frankrike. Etter hvert finner han ut at to sleipe innbruddstyver prøver å bryte seg inn i huset hans, og da setter han opp kreative feller for å skremme dem. I ettertid ble det laget fire oppfølgere av filmen. 

Se filmen: Filmen kan leies hos Viaplay eller hos Itunes.

2. «Love Actually»

Den stjernespekkede julefilmen Love Actually følger livene til åtte forskjellige par en måned før jul i London. Filmen kom ut i 2003 og har siden vært en obligatorisk film for mange i julen. 

Se filmen: Filmen kan leies hos Viaplay eller hos Itunes.

3. «The Holiday»

Denne romantiske komedien kom ut i 2006 og har siden blitt en julefavoritt for mange. Filmen handler om Amanda Woods (Cameron Diaz) og Iris Simpkins (Kate Winslet) som bytter hjem i julen for å komme seg unna mennene som har såret dem. Til slutt tvinnes livene deres sammen, og den spontane juleferien forvandler begge kvinnenes liv.

Se filmen: Filmen kan strømmes hos HBO Nordic.

4. «Hjelp, det er juleferie!»

Denne sjarmerende julefilmen sendes på TV hver jul, men kan også strømmes rett fra PC-en hvis du heller vil se den når det passer deg. Filmen handler om den klønete familiefaren Clark Griswold som gjør alt han kan for at julen skal bli perfekt for familien sin. Dessverre går ikke alt etter planen hans. 

Se filmen: Filmen kan leies hos Viaplay eller Itunes.

5. «Frost»

Den søte animasjonsfilmen Frost smelter mange hjerter i julen. Filmen handler om Anna som legger ut på reise for å finne søsteren Elsa. Sammen med seg har hun fjellfareren Kristoffer og reinsdyret Svein.

Se filmen: Filmen kan kjøpes hos Viaplay eller leies hos Itunes. 

6. «Reisen til julestjernen» 

Reisen til julestjernen hadde premiere i 1976, og har blitt vist på NRK hver julaften siden midten av 90-tallet. Filmen handler om prinsesse Gulltopp som drar fra slottet midt på natten for å finne julestjernen. Kongen og dronningen blir helt fra seg når de hører nyhetene, og setter i gang en leteaksjon for å finne henne.

Se filmen: Filmen kan leies hos Itunes.

7. «Polarekspressen»

Polarekspressen er en animasjonsfilm som handler om en liten gutt som har sluttet å tro på at julenissen finnes. Men ved midnatt skjer det noe magisk; Et tog som heter Polarekspressen kommer og henter han og andre barn som har sluttet å tro på julenissen. 

Se filmen: Filmen kan strømmes hos HBO Nordic

8. «Elf»

Alven Buddy (Will Ferrell) jobber som alv på Nordpolen, men en dag finner han ut at han egentlig er et menneske. Derfor drar han til New York for å spre litt juleglede og bli kjent med faren sin - men det viser seg å være vanskeligere enn han hadde trodd. 

Se filmen: Filmen kan strømmes på Netflix.

Kilder: Filmweb, NRK, IMDb.

Les også: Her er høydepunktene på TV i julen

Liker du denne typen artikler? Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

DEL

FØLG OSS