10 ting du kanskje ikke visste om hertuginne Kate

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 09.01-2018
  • Oppdatert: 09.01-2020
Hele verden fulgte med da hertuginne Kate giftet seg med prins William i 2011. Foto: Tom Hevezi / AP

Hun gikk fra å være en «vanlig» britisk jente til å bli en av verdens mest kjente personer. Her er ti ting du kanskje ikke visste om hertuginne Kate. 

Da hertuginne Kate viste seg offentlig for første gang med prins William i 2005, ville alle vite hvem hun var. 

Les også: Hertuginne Kate og prins William på offisielt besøk til Norge

I dag fyller den folkekjære hertuginnen 38 år, og i den anledning har vi gravd frem noen fakta du kanskje ikke visste om henne.

1. Hun bodde i Midtøsten under oppveksten

Da Kate var to år flyttet hun og familien til Jordan på grunn av farens nye jobb. Michael Middleton var sjef for British Airways på den tiden, og fikk muligheten til å jobbe for selskapet i Jordans hovedstad Amman. Familien bodde der i to og et halvt år.

2. Hun elsker å fotografere

Nå er hun kanskje mest foran kameraet, men Hertuginne Kate er også veldig god bak kameraet. Hun pleide blant annet å ta bilder til foreldrenes firma Party Pieces. Når det ble offentliggjort at Kate hadde forlovet seg med prins William, hadde nettsiden en økning på 163 % antall besøkende.

3. Hun hadde bilde av en Levis-modell på veggen

Det gikk rykter om at Hertuginnen hadde bilder av prins William på veggen da hun gikk på Marlborough College, men dette avkreftet hun selv. Hun avslørte derimot at hun hadde bilde av en Levis-modell på veggen.

4. Hun møtte prins William på universitetet

Den kongelige romansen begynte på St. Andrews University i Skottland hvor de to studerte kunsthistorie. Etter dette begynte prins William å studere geografi, men da Kate slo opp med kjæresten sin, blomstret kjærligheten mellom dem. I 2005 viste de seg sammen offentlig for første gang.

/

5. Frieriet kom som et sjokk

Prins William og Hertuginne Kate forlovet seg under en ferie i Kenya i 2010, og ifølge den britiske avisen The Telegraph, skal frieriet ha kommet som et sjokk på hertuginnen. Da paret viste seg offentlig for første gang etter forlovelsen, var alles øyne rettet mot den utrolige safir-ringen som pleide å tilhøre prinsesse Diana.

Les også: Prins William gifter seg med Kate Middleton

6. Historisk brudekjole

Kate giftet seg med prins William 29.april 2011, og fra den dagen av ble brudekjolen hennes en av tidenes mest ikoniske gjennom tidene. Den klassiske og vakre brudekjolen var designet av Sarah Burton for Alexander Mc Queen. Kjolen skal ha kostet svimlende 250.000 pund (rundt 2,6 millioner norske kroner) å lage, noe som gjør den til en av tidenes dyreste kjoler.

7. Jobbet i motebransjen

Etter hun var ferdig på universitetet, fikk Kate jobb som innkjøper for det britiske klesmerket Jigsaw. Hun sluttet i 2007, noe som fikk mange til å tenke at prins William hadde planlagt å fri til henne.

8. Vanlig oppvekst

I ulikhet med andre britiske kongelige personer, vokste hertuginne Kate opp i en vanlig arbeiderklassefamilie i Berkshire. I tillegg til hennes kjente søster Pippa, har hun også en bror som heter James.

9. Prins William og Kate slo opp i 2007

Etter å ha datet i fire år, slo paret opp – men heldigvis fant de sammen igjen etter to måneder. I ettertid sa prinsen i et intervju at de slo opp fordi de var unge og trengte litt avstand fra hverandre.

10. Morsrollen

4. september i fjor kunngjorde det britiske Kongehuset at hertuginne Kate var gravid med sitt tredje barn. Fra før av har hun og prins William sønnen George (4) og datteren Charlotte (2). Under et besøk på The Global Academy i London i april, innrømmet hun at hun ofte følte seg ensom og isolert på grunn av morsrollen.

Les også: Prins William og Kate venter sitt tredje barn

Kilder: Telegraph ( 1, 2), CNN, Mirror, Cosmopolitan, OK.

Liker du denne typen artikler? Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

DEL

FØLG OSS