Spektakulære bilder viser Oslo fra klatrernes perspektiv

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 22.02-2018
  • Oppdatert: 22.02-2018
Foto: Høyden

Denne jobben er et mareritt for de med høydeskrekk – men en drøm for eventyrerne. 

Det er firmaet Høyden som har lagt ut de utrolige bildene på sin Instagram-konto. På bildene kan man blant annet se et team med klatrere jobbe på en svimlende høy mast på Farrisbrua i Vestfold og to klatrere som ser imponerende avslappede ut mens de henger i tau ut fra Oslo City. 

Daglig leder i Høyden, Ola Agledahl, forteller til Startsiden at klatrerne som jobber i firmaet jobber med alt fra vedlikehold av fasader til tunge løfteoperasjoner med tau.

Les også:  Verdens mest skremmende broer: Ville du turt å gå over her?

– Vi som jobber i høyden har lidenskap for naturen og er sertifiserte tilkomstteknikere etter norske og internasjonale standarder. De fleste som arbeider som klatrere har et fagbrev som tømrere, murere eller elektrikere i tillegg, sier han.

Bildene ble først omtalt i Daily Mail. Til nettstedet fortalte prosjektleder Martin Halvorsen at klatrerne er alle «eventyrere som elsker å leve». 

Mens enkelte av oss får høydeskrekk bare av å se på disse bildene, er det heldigvis noen som er tøffe nok til å utføre denne jobben.

Se bildene nedenfor! 

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/

I januar i fjor var Høyden med Startsidens egen natursatsning Zooom.no på oppdrag. Se hvordan det gikk da de skulle klatre i trær her:

DEL

FØLG OSS