Fem grunner til at det er sunt å eie hund

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 23.02-2018
  • Oppdatert: 23.02-2018
Forskning viser at bare det å klappe en hund kan være bra for helsen vår. Foto: Colourbox

Menneskets beste venn kan gjøre at man får mange helsefordeler. Les noen av dem her!

Det er utrolig mye jobb og ansvar å ha hund, men til gjengjeld kan hunden gjøre at man får bedre helse. 

Les også: Dette er Norges mest populære hunderaser

Visste du for eksempel at hunden kan gjøre at man får lavere risiko for hjertesykdommer? Her har vi samlet opp noen av helsefordelene man kan få ved å eie en hund. Les mer nedenfor!

1. Du blir sprek

Dette sier kanskje seg selv, men hundeeiere er ofte sprekere enn andre. Ved å eie en hund blir man tvunget opp av sofaen og ut på tur uansett om det regner eller snør. En studie utført av australske forskere viste at sannsynligheten for å få nok fysisk aktivitet var 57 til 77 prosent høyere blant hundeeiere enn hos de som ikke hadde hund.

2. Hunder er bra for hjertet

Å eie hund kan også være bra for hjertehelsen. Det kom frem i en svensk studie fra i fjor. Forskerne studerte sammenhengen mellom det å eie en hund og forekomsten av hjerte- og karsykdommer. Resultatene viste at hundeeiere har lavere risiko for å dø av hjertesykdommer enn de som ikke har hund.

3. Kan redusere risikoen for å utvikle allergier

En annen studie viste at barn som vokser opp i et hjem med hund har lavere sannsynlighet for å utvikle allergier. Studien antyder at dette kan være fordi det å bli eksponert for skitt og bakterier tidlig i livet kan gjøre at man blir mer motstandsdyktig mot disse bakteriene.

/

4. Hunder har en beroligende effekt

Er du stresset eller urolig, kan hunden ha en beroligende effekt. Professor ved Purdue University, Alan Beck, sier til nettsiden WebMD at det å klappe et kjæledyr kan hjelpe kroppen med å skille ut hormoner som gjør deg mer avslappet.

Les også: Hunder kan lukte hva du føler

5. Hunden kan gjøre deg mer sosial

Har du noen gang gått tur med en hund, har du sikkert lagt merke til all oppmerksomheten man får på grunn av hunden. En studie fra 2015 viste at det å eie en hund faktisk kan gjøre deg mer sosial. Resultatene viste at hundeeierne i studien hadde langt større sjanse for å bli kjent med folk i nabolaget enn de som ikke hadde hund.

6. Hundeeiere lever lenger

En omfattende undersøkelse utført på 3,4 millioner svensker mellom 40 og 80 år, viste også at hundeeiere lever lenger enn de som ikke har hund. Dette kan være på grunn av all mosjonen man får som hundeeier. 

Les også:  Studie: - Hunder stoler ikke på folk som oppfører seg dårlig

DEL

FØLG OSS