«Mi briljante venninne»: Slik blir HBOs nye serie

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 21.03-2018
  • Oppdatert: 21.03-2018
Gaia Girace (t.v) spiller rollen som Lila som ungdom. Margherita Mazzucco (t.h) hovedrollen som Elena. Foto: HBO Nordic

Elena Ferrantes bok ble en gigantsuksess verden over. Snart kommer serien om den populære boken på strømmetjenesten HBO. 

«Mi briljante venninne» ble gitt ut i 2011, og handler om de to venninnene Elena og Lila som bor i en fattig bydel i utkanten av Napoli.

Les også:  Slik får du tilgang til Netflix' skjulte kategorier

Boken ble fort en bestselger verden over, og mottok strålende anmeldelser både her til lands og i utlandet. I 2016 kom det frem at boken skulle bli til en TV-serie, og forrige uke la strømmetjenesten HBO Nordic ut de første offisielle bildene fra serien. Serien får navnet «My Brilliant Friend».

Norsk-italiensk tiåring i hovedrollen

/

Nylig skrev også VG at det er norsk-italienske Elisa del Genio (10) og Ludovica Nasti som skal spille de to venninnene Elena og Lila som barn.

Elisa har norsk mor og italiensk far, og bor i Napoli. Elisa skal spille hovedrollen som Elena fra hun er ni til 12 år, før Margherita Mazzucco etter hvert tar over rollen som Elena som tenåring.

Deler av manuset er skrevet av forfatteren bak pseudonymet Elena Ferrante. Hun har skrevet alle de fire bøkene i den såkalte «Napoli-kvartetten», men har aldri ønsket å stå frem med sitt ekte navn.

Storstilt innspilling

Ifølge Indiewire, spiller 150 skuespillere og 5000 statister i den nye storsatsningen. Serien blir regissert av italienske Saverio Constanzo og blir filmet på et filmsett på over 65.000 kvadratmeter.

Les også:  Denne filmen ble kåret til årets verste

I første omgang kommer serien til å inneholde en sesong med åtte episoder. På sine Facebook-sider skriver HBO Nordic at de kommer til å annonsere seriens premieredato senere.

DEL

FØLG OSS