Ingen reiste seg for å gi fra seg setet sitt til blinde Amit: «Det er så ydmykende»

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 03.04-2018
  • Oppdatert: 03.04-2018
Amit og den trofaste labradoren Kika før et intervju på ITV i februar. Foto: Amit Patel/Twitter

37-åringen forteller om sine utfordringer med å være blind på Twitter. 

Amit Patel mistet synet for fem år siden, og har siden det vært avhengig av førerhunden Kika for å komme seg rundt i gatene i London, ifølge Daily Mail.

I fjor meldte han seg inn på Twitter for å fortelle om sitt liv som blind, og forrige uke fortalte han om en av flere episoder der ingen reiste seg for å gi fra seg setet sitt til han på toget.

Les også:  Politiets «Twitter-konge» tar avskjed på Twitter

Patel gikk om bord på en av vognene med seter reservert for funksjonshemmede, men til tross for at han hadde med seg Kika, var det ingen som tilbød seg å gi fra seg setet sitt.

«Det er så ydmykende»

I den hjerteskjærende Twitter-meldingen skriver Patel at han endte opp med å stå blant de andre passasjerene mens Kika gled rundt på det våte gulvet.

«Folk kan være så egoistiske, og later som de ikke ser eller hører når jeg spør om det er et sete ledig. Det er så ydmykende når jeg sliter med å finne noe jeg kan holde meg fast i mens jeg prøver å passe på Kika. Det gjør at jeg får tårer i øynene. Livet er vanskelig nok,» skriver han i en annen Twitter-melding.

Twitter-meldingene vekket sterke reaksjoner blant følgerne hans, og dagen etter skrev Patel at det å få sitteplass på toget dessverre er noe han sliter med hver dag. I ettertid har historien hans gått viralt, og blitt omtalt av nettsteder som Evening Standard og Aftonbladet.

Filmet førerhundens hverdag

Patel jobbet som lege på akuttavdelingen før han mistet synet sitt. På Twitter roser han førerhunden Kika som viser vei og gjør at han alltid kommer seg frem dit han skal.

I februar festet Patel et kamera på båndet til den trofaste førerhunden for å vise hvordan det er for dem å komme seg rundt i London.

Se filmen her: 

Les også:  Hunden Yogi vekker oppsikt med sitt menneskelige utseende

DEL

FØLG OSS