Nettliv

Ikke for de med frynsete nerver: Se verdens skumleste veier

Caroline Furu

  • Publisert: 13.04-2018
  • Oppdatert: 13.04-2018
 

Disse vanvittige veiene er kjent verden over for sine høye stup, farlige svinger og mangel på rekkverk. 

Har du noen gang leid bil i utlandet, har du kanskje kommet over veier som virker livsfarlige i forhold til de (stort sett) trygge veiene her i Norge.

I Nord-Italia finner du blant annet Stelviopasset som har hele 48 skarpe svinger, og i Bolivia ligger den bratte veien som kalles «Dødens vei».

Les også:Verdens mest skremmende broer

Nettstedet Insider har tidligere skrevet om verdens skumleste veier. Her gjengir vi noen av dem. 

1. Guoliang-tunnelen i Kina

 
 Denne smale tunellen ligger i Taihang-fjellene i Kina, og ble hogget ut for hånd for mer enn 40 år siden. Selv om utsikten er upåklagelig og landskapet er vakkert, skal man være ganske vågal for å kjøre gjennom her.

2. North Yungas Highway («Dødens vei»), Bolivia

 


Det er ikke uten grunn at denne smale stien kalles Dødens vei. Ifølge Daily Mail dør om lag 200-300 mennesker på denne veien i året. Likevel drar tusener av spenningssøkende syklister hit hvert år. Les mer her: Dette er verdens farligste vei.

3. Stelviopasset, Nord-Italia

 
 Stelviopasset strekker seg 2757 meter over havet, og har hele 48 skarpe svinger på veien opp. Veien ligger i vakre omgivelser nord i Italia, men her gjelder det uansett å holde blikket på veien. 

4. Highway 1, Florida, USA

 
 

Denne tilsynelatende endeløse veien strekker seg gjennom hele østkysten av Florida. I 2017 ble den vurdert som Amerikas farligste vei  på grunn av det høye antallet bilulykker som har skjedd her.  

5. Jalalabad Road, Afghanistan

 
 

Denne veien går mellom de to afghanske byene Jalalabad og Kabul, og regnes som en av verdens farligste. Ifølge New York Times, skjer dødelige bilulykker hver dag på denne veien. 

6. Zoji La, fjellpass i India

 
 
Dette fjellpasset ligger i delstaten Jammu og Kashmir nord i India. Her er det ikke noe rekkverk, til tross for at veien ligger 3528 meter over havet. 

 7. Million Dollar Highway, Colorado, USA

 
 


Denne smale fjellveien har vakker utsikt, men ikke noe rekkverk som hindrer bilistene i å skli nedover de bratte bakkene. 

8. Interstate 45, Houston, USA

 
 

Denne motorveien ble vurdert som den andre mest dødelige hovedveien i USA i 2016. Fra 2011 til 2015 var det hele 51 dødelige bilulykker på den delen av veien som ligger i Houston. 

9. James Dalton Highway, Alaska

 
 

Denne øde landeveien strekker seg 64 mil gjennom Alaska, og på store deler av strekningen er det ingen bensinstasjoner, restauranter eller andre tjenester. På veien er det også flere skilt som advarer om bratte bakker og snøskred. 

10. Skippers Canyon Road, New Zealand

 
 

Denne bratte strekningen er så farlig at bilister må søke om en spesiell tillatelse for å få kjøre her. Dette er på grunn av mye vind og veier som er så smale at man får problemer hvis man møter på en annen bil.

Les også:Bli med på scooter på en av verdens farligste veier

Nyhetsbrev