Dronning Bjørgen på tronen med gullsamlingen fra OL

NTB

  • Publisert: 20.04-2018
  • Oppdatert: 20.04-2018
Foto: Tore Meek / NTB scanpixFoto: Tore Meek / NTB scanpix

På en spesialstol satt sammen av gamle ski inntok Marit Bjørgen torsdag scenen med alle sine 15 OL-medaljer for hånden.

Hun kom med svært dyrebar og tung last til en fotoseanse med nyhetsbyrået NTB. Alt OL-metallet var med i bagen hennes for historiske bilder.

Stolen, inspirert av TV-serien Game of Thrones, er satt sammen av deler fra 40 skipar. Den hoppet Bjørgen opp i etter hvert.

– Hvis jeg må plukke bare én av medaljene, må det bli den individuelle sprinten i Vancouver (2010). Det hadde jo buttet litt for meg i noen sesonger, og jeg valgte å endre litt på opplegget. Og egentlig trodde jeg at jeg var ferdig som sprinter, sier Bjørgen til NTB.

– Den husker jeg godt, den dagen. Også fordi treneren min Egil Kristiansen var syk og ikke med på stadion. Da jeg kom i mål og ville dele gleden over gullet med noen, ringte jeg både Egil, Fred Børre (Lundberg) og foreldrene mine uten å få svar. Jeg var utrolig glad for den medaljen.

(Saken fortsetter under bildet) 

/

Farvel

Åtte gull, fire sølv og tre bronse ble det totalt i OL-sammenheng for langrennsdronningen. Den første, et stafettsølv, kom i Salt Lake City helt tilbake i 2002.

Bjørgen annonserte nylig at hun legger opp i en alder av 38 år. Hennes siste internasjonale mesterskap ble Pyeongchang-OL.

Lørdag går hun Skarverennet. Det gjør også venninnen Therese Johaug (mosjonsklassen).

– I Skarven har jeg alltid hatt forventninger, men det er like brutalt hvert år. Jeg går for å vinne, men kan ikke love seier. Jeg har ikke fått kjent helt på pensjonisttilværelsen ennå, men dette blir mitt siste skirenn, sier Bjørgen.

(Saken fortsetter under bildet) 

/

Tett

Samtidig med hennes fotosession med NTB scanpix holdt Johaug pressekonferanse etter at dopingutelukkelsen hennes var over.

Der trillet tårene da forholdet til Bjørgen kom opp. 

– Kjempehyggelig å høre. Hun har betydd mye for meg også. Jeg prøvde å støtte henne da hun var ute, men følte innimellom at jeg ikke fikk stilt opp nok for henne, sier Bjørgen.

Til vinteren går VM i Seefeld.

– Der har jeg planer om å være, også for å følge Therese, sier Bjørgen til NTB.

(©NTB)

DEL

FØLG OSS