Fotograf setter fokus på klimakrisen med utrolige bilder

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 16.11-2018
  • Oppdatert: 21.11-2018
Nicklen tok dette bildet da han stod ansikt til ansikt med en nysgjerrig isbjørn på Svalbard.Photo © 2018 Paul Nicklen. All rights reserved. www.sealegacy.org

I sin nye bok har den anerkjente fotografen Paul Nicklen (50) kommet tett på flere av verdens mest utrydningstruede dyr. Se noen av bildene her. 

Har du ikke hørt om Nicklen før, har du kanskje sett den hjerteskjærende videoen hans av en døende isbjørn som kjempet for livet i fjor.

I videoen leter den radmagre isbjørnen etter mat i en søppelkasse, noe som belyste én av de triste konsekvensene av klimaendringene. Og det er nettopp dette Nicklen setter fokus på i sin nye bok, «Born to Ice».

Les også: Fotografene bak «klimabjørnen» angrer på én ting

Bildene i boken er tatt i polare områder som Svalbard og Antarktis, og på bildene kan man se noen av dyrene som står i fare for å bli utryddet hvis klimaendringene fortsetter.

Nicklen er fotograf for National Geographic og en av grunnleggerne av organisasjonen SeaLegacy.

Facebook skriver Nicklen at boken hans er et utvalg av bilder som «formidler den surrealistiske skjønnheten og magien til de ekstraordinære og truede økosystemene» som han holder så kjært. 

Boken gis ut av forlaget teNeues. Forordet er skrevet av skuespiller og miljøforkjemper Leonardo DiCaprio.

Se noen av bildene nedenfor!

/
/
/

/
/
//
/

Se flere bilder på Paul Nicklens Instagram-profil.

DEL

FØLG OSS