Amazon-sjefens skilsmisse kan bli tidenes dyreste

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 18.01-2019
  • Oppdatert: 29.09-2019
Inntektskilde: Grunnlegger av det amerikanske IT-selskapet AmazoFoto: Susan Walsh/AP

Nå svirrer ryktene rundt verdens rikeste mann, Jeff Bezos (54). 

Forrige onsdag kunngjorde han og MacKenzie Bezos (48) at de skal skilles. I en uttalelse på Twitter skrev de blant annet at de hadde gått gjennom en lang periode med prøveseparasjon.

Les også:  Jeff Bezos viste frem Amazons nye hovedkontorer

«Vi vil gjøre folk kjent med en endring i livene våre. Som vår familie og nære venner vet, har vi, etter en lang periode med prøveseparasjon, bestemt oss for å skilles og fortsette livene våre som venner», skrev paret i uttalelsen.

Kan bli verdens rikeste kvinne

Jeff Bezos grunnla det amerikanske IT-selskapet Amazon i 1994, og har en anslått formue på 140 milliarder dollar, ifølge Bloomberg Billionaires Index. Det gjør ham til verdens rikeste mann.

Men skilsmissen kommer til å bli svindyr, selv for Bezos. Ifølge blant annet CNBC, kan MacKenzie Bezos bli verdens rikeste kvinne etter skilsmissen. Dette er fordi paret giftet seg før Bezos grunnla Amazon, og i delstaten Washington sier loven at alle verdier man har tjent seg opp gjennom ekteskapet må deles.

Utrorykter

Paret møttes mens de jobbet for risikofondselskapet D.E Shaw i New York i 1992, og giftet seg året etter. Da Jeff Bezos startet opp Amazon, var MacKenzie en av de første ansatte - en periode jobbet hun som regnskapsfører i selskapet. Senere ble hun forfatter. Sammen har de fire barn. 

Les også: Amazon er nå verdt mer enn Google

Kort tid etter paret uttalte seg om skilsmissen, kom det også frem at Amazon-sjefen antageligvis har møtt en annen, noe som har gjort at det har oppstått utro-rykter rundt ham.

Kvinnen han nå kobles til er nyhetsanker og journalist Lauren Sanchez. Bezos og Sanchez har ikke bekreftet det nye forholdet selv, men det er forventet at de kommer til å dra på Oscar-utdelingen i februar sammen. 

DEL

FØLG OSS