Politiet forberedt på protester fra Michael Jackson-fans

NTB

  • Publisert: 25.01-2019
  • Oppdatert: 25.01-2019
Stillbilde fra "Leaving Neverland", som har verdenspremiere under Sundance-festivalen. Den vises 25. og 26. januar - til store protester. Foto: Courtesy of Sundance Institute / Handout

Michael Jackson-fans planlegger angivelig protestaksjoner under filmfestivalen Sundance, der en omstridt dokumentar om popikonet har verdenspremiere.

Nå forbereder det lokale politiet i Park City i den amerikanske delstaten Utah seg på protester når festivalen starter 24. januar, melder The Guardian.

Det avdøde popikonets tallrike fanskare forsøkte først å stoppe visningen, blant annet gjennom å henvende seg til festivalens kommersielle samarbeidspartnere.

Festivalarrangørene anbefalte dermed sine sponsorer ikke å kommentere «Leaving Neverland» offentlig, eller gå inn i noen diskusjon. Man bøyde heller ikke av og filmen vil vises to ganger i løpet av festivalen.

« Leaving Neverland », som blir å se på Channel 4 og HBO til våren, tar for seg historien til to menn som hevder at Michael Jackson utsatte dem for misbruk da de var 7 og 10 år gamle.

Jacksons etterlatte kaller dokumentaren «et opprørende og patetisk forsøk på å utnytte og tjene penger på Michael Jackson». Channel 4 uttaler på sin side at «filmen dokumenterer verdien i å bryte stillheten, selv om det impliserer en mektig og avholdt karakter».

Sundance-festivalen valgte ut 112 kinofilmer til 2019-festivalen fra 33 land. Mangfoldet er ivaretatt, skrev IndieWire nylig: Andelen kvinnelige regissører er 40 prosent – og inkluderer «Sonja»-regissør Anne Sewitsky, mens 36 prosent av filmskaperne er ikke-hvite og 13 prosent identifiserer seg som såkalt LGBTQIA.

DEL

FØLG OSS