Ny undersøkelse: Hundeeiere er lykkeligere enn katteeiere

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 09.04-2019
  • Oppdatert: 09.04-2019
Hundeeierne kom best ut i undersøkelsen. Foto: Shutterstock / NTB scanpix

Hvis du er enig i at hunden er menneskets beste venn, har du kanskje rett.

I en ny spørreundersøkelse oppgir nemlig 36 prosent av hundeeierne at de er lykkelige, mot bare 18 prosent av katteeierne, skriver Country Living.

Spørreundersøkelsen heter The General Social Survey, og ble utført av National Opinion Research Center (NORC) ved universitetet i Chicago.

Les også: Larry er verdens mektigste katt

I undersøkelsen kom det også frem at hundeeiere oftere var gift og eide sine egne hjem enn det som var tilfellet for katteeiere. Dette kan selvfølgelig være fordi hunder krever mer plass og det er enklere å få seg hund når man er to.

Frisk luft og regelmessig aktivitet er som kjent veldig bra for helsen, noe som kan være litt av grunnen til at hundeeierne i undersøkelsen var lykkeligere enn de med katt.

Undersøkelsen viste også at hundeeiere hadde en tendens til å være mer omgjengelige, ekstroverte og mindre nevrotiske enn katteeiere. I tillegg kom det frem at 93 prosent av hundeeierne så på hunden som en del av familien, mot 83 prosent av katteeierne.

Les også: Undersøkelse: Dette er forskjellen på hunde- og kattemennesker

Her til lands ble det registrert 27628 nye valper i 2018. Den aller mest populære rasen var Border Collie, ifølge Norsk Kennel Klub (NKK).

DEL

FØLG OSS