Harrison Ford om «Chewbacca»-skuespilleren: – Jeg elsket ham

NTB

  • Publisert: 03.05-2019
  • Oppdatert: 14.06-2019
Peter Mayhew og Harrison Ford på Europa-premieren for "Star Wars: The Force Awakens" i desember 2015. Foto: AP

«Star Wars»-stjernen Harrison Ford la ut en følelsesladet hyllest til skuespilleren som gestaltet Han Solos hårete wookiepartner og copilot Chewbacca.

«Star Wars»-stjernen Harrison Ford la ut en følelsesladet hyllest til skuespilleren som gestaltet Han Solos hårete wookiepartner og copilot Chewbacca.

– Vi var partnere på film og venner for livet i over 30 år, og jeg elsket ham, skriver Ford om Peter Mayhew, som døde 30. april, 74 år gammel.

Ford skildrer ifølge BBC Mayhew som «en snill og mild mann», som hadde «stor verdighet og edel karakter».

Les også:  «Star Wars»-skuespiller Peter Mayhew er død

– Han la sjelen sin ned i rollekarakteren og bragte stor glede til «Star Wars»-publikummet, het det videre fra Ford. De to spilte mot hverandre i den første "Star Wars"-trilogien i årene 1977 til 1983, og for siste gang i "Star Wars: The Force Awakens" i 2015.

Der fikk den to meter og 18 centimeter høye Mayhew, som hadde kjempet seg opp fra rullestolen for å spille Chewie på ny, rollehjelp av basketballspilleren Joonas Suotamo. Siden har Suotamo kledd på seg pelsen til Chewbacca, med Mayhew kreditert som konsulent.

Finnen fortalte til NTB at han blant annet fikk tip til ganglag og hodebevegelser.

– Han lærte meg ikke minst å skyte brystet skikkelig frem og rette meg opp, sa Suotamo før premieren på «Solo: A Star Wars Story».

Les også: Star Wars-kvinnene mister klær og makt gjennom filmene

Peter Mayhew begraves 29. juni. I desember i år vil Chewbacca-fansen kunne minnes skuespilleren på fantilstelningen Empire Con LA.

Familien foreslår at sørgende fans og venner i stedet for blomster eller gaver donerer til Mayhews stiftelse – som skal «lindre sykdom, smerte, lidelse og økonomisk slit forårsaket av livets traumatiske hendelser» hos både barn og voksne.

DEL

FØLG OSS