Derfor blir det ingen begravelse for Doris Day

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 14.05-2019
  • Oppdatert: 14.06-2019

Den legendariske Hollywood-stjernen skal ha mislikt alt som minner om døden. 

Den 97 år gamle skuespilleren og sangeren døde mandag morgen, men kommer ikke til å bli hedret med en begravelse.

Ifølge manageren hennes Bob Bashara, hadde sangeren et vanskelig forhold til døden. Til People forteller han at hun ikke ville ha noen begravelse, minnestund eller grav. 

– Hun likte ikke døden, hun orket ikke å være med til veterinæren om en av dyrene hennes måtte avlives. Hun hadde vanskeligheter med å akseptere døden, sier manageren.

I tillegg til sang- og filmkarrieren var Day kjent for sitt brennende engasjement for dyr. I 1978 stiftet hun Doris Day Animal Foundation hvor hun sørget for at hjemløse dyr fikk trygge hjem.

Hun hadde også flere dyr selv og fant nye hjem til så mange dyr at hun ble kjent som «hundefangeren i Beverly Hills», ifølge PETA.

Til People forteller manageren hennes at hun hadde flere hunder boende hos seg da de skulle snakke om testamentet hennes.

– Jeg sa til henne at vi må finne ut av hvem som skal ta vare på hundene hennes når hun dør. Da sa hun «jeg vil ikke tenke på det», og «du kan ta vare på dem», sier han.

Som sanger var Day mest kjent for den Oscar-vinnende sangen «Que Sera, Sera». Hun gjorde seg også bemerket som skuespiller og ble Oscar-nominert for rollen i den romantiske komedien «Pillow Talk» (1959). 

Se musikkvideoen til «Que Sera, Sera» her: 

DEL

FØLG OSS