Nå kommer de første glimtene fra «Downton Abbey»-filmen – og alt er ved det gode, gamle

NTB

  • Publisert: 29.05-2019
  • Oppdatert: 14.06-2019

«Downton Abbey»-filmen får premiere 13. september – og nå er bildene klare fra det publikum har i vente.

Filmen foregår i 1927, rundt to år etter siste episode av TV-serien, og forventningene er store når herskap og tjenere på Downton Abbey får besøk av kong George V og dronning Mary.

Mens kongeparet gestaltes av Simon Jones og Geraldine James, er mye ved det gode, gamle på rollelisten ellers:

De aller, aller fleste av skuespillerne fra den kjente og kjære TV-serien vil dukke opp også i filmen, som kort og godt har fått tittelen «Downton Abbey» – den også.

Les også: Opplev Downton Abbeys skjulte skatter

Lite er kjent om handlingen utover dette. Joanne Froggatt – som spiller Anna Bates – sa i et intervju med Telegraph tidligere i vår at filmutgaven er full av «romantikk, moro, overraskelser, tristhet og intriger, alt folk ønsker seg, men enda mer høystemt».

(Saken fortsetter under)

/
/
/
/
/

– Det er som en klassefest! sa Froggatt om innspillingen. Om sin egen, tidligere så plagede karakter het det fra skuespilleren:

– Anna er på et virkelig bra sted i livet. Hun og Mr Bates har en gutt som nå er 18 måneder gammel. Hun brenner for å hjelpe Lady Mary med å drive Downton, og føre arven videre.

For det er dårlige tider for det gamle storgodset, ifølge traileren som ble sluppet i forrige uke. Der sier jarlen av Grantham, spilt av Hugh Bonneville:

– Ingen tjenestepike, ingen kammertjener, ikke engang en barnepike.

Les også: Slik får du tilgang til Netflix' skjulte kategorier

Riktignok påpeker han det om svigersønnens følge, når de ankommer. Og jarlen får svar av Herbert Pelham (Harry Hadden-Paton), nå gift med Lady Edith:

– Det er 1927, og vi er moderne mennesker.

Men når det kongelig besøket nærmer seg, rykker redningen inn – i form av den uforlignelige tidligere butleren Mr Carson, spilt av Jim Carter, som stiller opp for sin gamle arbeidsgiver.

Carter fikk kongelig nærkontakt også i virkeligheten tidligere i år, da prins Charles gjorde ham til offiser i Order of the British Empire. Ifølge Daily Mail er Carter fast i troen på hvorfor:

– Jeg antar at jeg hovedsakelig anerkjennes på grunn av «Downton Abbey».

Les flere saker om underholdning, filmer og kjendiser her. 

DEL

FØLG OSS