Bill Cosby hisset opp mange med farsdagstweeten der han kalte seg «hele Amerikas pappa»

NTB

  • Publisert: 18.06-2019
  • Oppdatert: 18.06-2019
Bill Cosby holder foredrag i fengsel om farskap og familieliv, og hisset på seg mange da han sendte en farsdagshilsen der han kalte seg "hele Amerikas pappa".Foto: AP

Søndag var det farsdag i USA – og Bill Cosby (81) benyttet anledningen til å hilse fra fengselet. At han kalte seg «hele Amerikas pappa» i sosiale medier, provoserte mange.

I meldingen, som gikk ut på Twitter og Instagram , skrev Cosby at det «er en ære å bli kalt en Far» og oppfordret leserne til å styrke familiene og lokalmiljøene sine.

Et gammelt videoklipp, der Cosby i anledning en CBS Black History Month snakket om hvordan det at så mange afrikansk-amerikanske menn sitter i fengsel ødelegger familiene deres, fulgte meldingen.

Ifølge New York Times reagerte mange svært negativt. En av kvinnene som vitnet mot ham, Janice Baker-Kinney, skrev i en uttalelse:

Les også: Bill Cosby dømt til fengsel for voldtekt

– Jeg ser at hele Amerikas voldtektsmann prøver å holde seg aktuell gjennom å poste meldinger som hele Amerikas pappa.

TMZ skrev at det var Bill Cosby selv som sto bak hilsenen. Cosbys talsperson, Andrew Wyatt, sier til kjendisnettstedet at mange av de andre fangene kaller den overgrepsdømte TV-profilen for «pappa».

Wyatt opplyste også at Bill Cosby holder opptil fire foredrag for medfangene sine ukentlig. Det har han gjort de siste tre månedene, for et fangepublikum på opptil 100 mann.

Les også: Cosby fratatt æresgrad etter å ha blitt kjent skyldig

Innholdet handler ifølge TMZ om hvordan fangene bør være et eksempel for barna sine, og holde seg unna fengsel i fremtiden. Han arbeider mest for en gruppe kalt Man Up, der deltagerne nærmer seg prøveløslatelse. Cosby gir angivelig også medfangene tips om hvordan håndtere jobbintervjuer, og skal bruke humor flittig underveis, rapporterer TMZ videre.

Bill Cosby ble i fjor dømt til mellom tre og ti års fengsel for å ha dopet ned og voldtatt en kvinne i 2004.

I 2015 innrømmet Cosby å ha gitt dop til kvinner for å få sex:

DEL

FØLG OSS