Lindas bilde hjalp Paul McCartney til å innse sannheten om forholdet til John Lennon

NTB

  • Publisert: 27.06-2019
  • Oppdatert: 09.09-2019
Paul McCartney og John Lennon fotografert samme år som Linda Eastman fotograferte dem i Abbey Road-studioet. Foto: AP

Et bilde som fotografkona Linda tok hjalp Paul McCartney til å huske det sterke forholdet han hadde til sin mangeårige samarbeidspartner John Lennon.

Bildet ble tatt i Abbey Road-studioet ikke lenge før Beatles ble oppløst, og viser de to låtskriverne smilende med hodene tett sammen.

McCartney kaller bildet – som blir å se på en stor utstilling av Linda McCartneys verk – «en velsignelse».

– På slutten, da bruddet skjedde, ble det bittert – svært vanskelig å takle. Ryktet begynte å gå om at John og jeg ikke kom overens, at vi var erkerivaler, at det var tungt og stygt. Det snodige er hvordan du begynner å tro noe, om det sies mange nok ganger. Så jeg pleide å tenke «ja, det er synd, du vet, vi gikk ikke særlig bra sammen», sier McCartney til The Guardian.

Les også: Thatchers mann ville ikke ha McCartney med på fest

Derfor minner svart-hvittbildet med tittelen «John and Paul, 1968» ham om noe viktig, forklarer han i intervjuet:

– Dette er slik vi var, forholdet vi hadde, ellers ville vi ikke kunnet samarbeidet så lenge. Det oppsummerer hvordan forholdet mellom oss var det øyeblikket vi faktisk jobbet med en sang – og egentlig mesteparten av tiden vi tilbragte sammen. Å se gleden mellom oss hjalp meg virkelig. Det minner meg om at tanken på at vi ikke var venner, er søppel. Vi var livslange venner, forholdet vårt var superspesielt, sier Macca.

Les også: Paul McCartney på scenen i Norge

Nylig fylte Paul McCartney 77 år. Se hans liv i bilder her: 

DEL

FØLG OSS