Kygo tar Whitney Houston til tropene med en Steve Winwood-låt

NTB

  • Publisert: 28.06-2019
  • Oppdatert: 28.06-2019
Kygo under Billboard Music Awards i Las Vegas i fjor. Foto: Steve Marcus/Reuters

Kygo fikk ta for seg et knapt tidligere hørt opptak av Whitney Houston som synger Steve Winwoods gamle hitlåt fra 1986, «Higher Love», og remikse den. 

Dermed gjør avdøde Whitney Houston entré i tropical house-sjangeren, klar til å danses til.

– Jeg var beæret da Whitney Houston-boet tok kontakt og ga meg muligheten til å jobbe med en av de største kvinnelige vokalistene gjennom tidene. Jeg omarbeidet sangen helt fra scratch, og er virkelig fornøyd med hvordan den ble, sier Kygo, Kyrre Gørvell-Dahll, i en uttalelse.

Les også: Kygo (27) kjøpte den dyreste boligen som har blitt solgt i Bergen

Ifølge pressemeldingen fra Sony Music, som slapp «Higher Love» fredag, følte forvalterne av Whitney-boet at Kygo «ville være den rette produsenten til å fremheve Whitneys kraftfulle vokalprestasjon på «Higher Love».

Oppløftende og inspirerende

Opptaket skriver seg fra 1990, og har kun vært utgitt som bonusspor på den japanske utgivelsen av 1990-albumet «I’m Your Baby Tonight». Derfor er også Narada Michael Walden, som produserte den opprinnelige låtversjonen, oppført som medprodusent sammen med Kygo.

Nå tror man arkivopptaket kan videreføre den musikalske arven etter Whitney Houston til en ny generasjon. Låten beskrives som «oppløftende og inspirerende».

Den britiske bluesrocklegenden Steve Winwood, kjent blant annet for samarbeidet med Eric Clapton i Blind Faith, slapp «Higher Love» i 1986. Han sto for musikken og Will Jennings for teksten. Med Chaka Khan som medvokalist toppet låten singellisten i USA samme år.

– Viktig å støtte LHBTQ-samfunnet

Kygo har livepremiere på «Higher Love» under PrideFestival Utopia i New York 30. juni. Der headliner han avslutningsfesten for årets Pride-festival. Den er del av den største Pride-markeringen i historien, som markerer 50-årsjubileet for Stonewall-opprøret og starten på den moderne homobevegelsen.

Les også: Kygo slår norsk rekord i USA

– Jeg er beæret over å få spille. Å støtte LHBTQ-samfunnet er svært viktig for meg, har Kygo uttalt til Billboard Dance. Han lovet i forkant å gjøre noe spesielt, og nå tar han med seg Whitneys stemme så vel som Cirque du Soleil live.

DEL

FØLG OSS