Slik var prinsesse Dianas siste bursdag

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 01.07-2019
  • Oppdatert: 01.07-2019
Prinsessen utenfor Tate Gallery i London 1.juli 1997. Foto: Jacqueline Arzt/AP

Den folkekjære prinsessen ville fylt 58 år i dag. 

Det er over 20 år siden prinsesse Diana døde, men fortsatt anses hun for å være en av tidenes mest populære prinsesser.

1.juli 1997, feiret Diana det som skulle vise seg å bli hennes siste bursdag.

Ifølge Mirror, ringte prins Harry moren sin fra skolen, og fikk alle vennene sine til å synge bursdagssangen på telefonen til henne.

Senere feiret prinsessen bursdagen sin ved å dra på Tate Gallery sin hundreårsdag i London. På arrangementet hadde hun på seg en svart paljettkjole som designeren Jacques Azagury hadde sendt henne i bursdagsgave.

Les også: Her var prinsesse Diana i Oslo

I ettertid fortalte designeren til Hello Magazine at Diana elsket kjolen, og at hun så ut til å ha det veldig bra de siste månedene av sitt liv.

– Hun var lykkeligere enn jeg noen gang hadde sett henne. Det var et eller annet med måten hun beveget seg; en ny form for selvtillit, sa han til magasinet.

På dette tidspunktet, hadde prinsessen vært skilt fra prins Charles i fem år. Noen uker etter bursdagen sin, tok hun med seg sønnene sine på sommerferie i Frankrike.

I ferien bodde de i huset til den egyptiske forretningsmannen Dodi Al-Fayed, som det kom frem senere at var hennes kjæreste.

Les også: Slik var dagen Diana døde

31.august det samme året, var Fayed og Diana i Paris sammen. De var på vei fra fasjonable Hôtel Ritz, da de ble jaget av paparazzifotografer og kolliderte i en betongstolpe. Både Diana og kjæresten døde i ulykken. 

I ettertid, fortalte prins Harry i et intervju at noe av det vanskeligste med morens dødsfall var å tilgi paparazzifotografene. Se video av intervjuet her:

DEL

FØLG OSS