«Løvenes konge» skuffer anmelderne

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 15.07-2019
  • Oppdatert: 15.07-2019

Det har vært knyttet skyhøye forventninger til den nye versjonen av «Løvenes konge». Nå har filmen hatt verdenspremiere, og får blandet kritikk. 

Den originale «Løvenes konge» kom ut i 1994 og ble en seerfavoritt over natten. Den regnes som en av tidenes mest populære Disney-filmer, og derfor var fansen overlykkelige da Disney avslørte at de skulle lage en moderne versjon av den gamle filmen.

Filmen har ikke hatt norgespremiere enda, men i britiske og amerikanske aviser har den fått blandet mottakelse.

Les også: Ny versjon av Scar vekker sterke reaksjoner

De fleste anmelderne er imponerte over filmens spektakulære dataanimasjoner, men synes at den mangler sjarmen som den originale filmen hadde.

Liker tegnefilmversjonen bedre

Brian Truitt i USA Today mener at tegnefilm-versjonen alltid kommer til å være den beste.

«Løvenes konge gjør en helt grei jobb med å brøle nytt liv i en gammel klassiker, og ser spektakulær ut mens den gjør det. Men den originale versjonen vil alltid være hovedattraksjonen», skriver han.

Filmnettstedet IndieWire mener at de animerte bildene i filmen gjør at dyrenes personlighet forsvinner.

«Scar pleide å være en skurk med dyrisk raseri og innestengt sinne; nå er han bare en løve som høres ut som Chiwetel Ejiofor. Simba pleide å være en lovende oppkomling med kongelig opphav og en ungdommelig usikkerhet; nå er han bare en løve som høres ut som Donald Glover», skriver David Ehrlich i IndieWire.

– Forbered deg på å bli knusende skuffet

Scott Mendelson i Forbes Magazine er nådeløs i sin kritikk. Han mener at fansen bør forberede seg på å bli «knusende skuffet».

«Nesten hvert eneste øyeblikk av denne filmen er mindre spennende, mindre lidenskapelig og mindre dramatisk», skriver Mendelson.

Britiske Mirror er derimot veldig positive til filmen. De beskriver filmen som «en teknisk triumf» og «perfekt sommerunderholdning for hele familien».

Les også: Disney slipper ny «Løvenes konge»-teaser

I filmen har popstjernen Beyoncé (37) stemmen til løvinnen Nala, og skuespilleren og rapperen Donald Glover (35) stemmen til Simba.

Nylig avslørte Beyoncé at hun har laget et helt album som skal være en hyllest til filmen. Hør en av sangene fra albumet her.

Filmen har premiere på norske kinoer 17.juli. Se traileren øverst i artikkelen!

DEL

FØLG OSS