Bob Dylan og Neil Young delte scene for første gang på 25 år

NTB

  • Publisert: 16.07-2019
  • Oppdatert: 16.07-2019
Bob Dylan, til høyre på Hyde Park-konserten fredag, ønsket søndag Neil Young opp på scenen i Irland - der de to legendene sang "Will The Circle be Unbroken".Foto: AP

Da Bob Dylan og Neil Young delte scene for første gang på et kvart århundre, tro de til med tradisjonslåten «Will The Circle be Unbroken» – som også var den de sang i San Francisco i 1975.

De to amerikanske musikerlegendene turnerer i sommer i Europa, men har ikke spilt samme sted før i Hyde Park i London sist fredag. Selv om de hver for seg gjorde sterke konserter, gjestet de ikke hverandres opptreden.

Det skuffet fansen i London – som sikkert skulle ønske de hadde vært på Nowlan Park-festivalen i irske Kilkenny søndag. 

Da kom Neil Young stigende inn på scenen med gitaren – for å synge den kristne hymnen, som Johnny Cash fikk en storhit med i Carter-familiens omskrevne versjon.

Les også: Dylan har mottatt nobelprisen

Mens Dylan sang åpningslinjene til sørgesangen over en død mor – og humret og lo da han surret på de første ordene, gjorde de refrenget som duett. Mens det var Young som ba begravelsesbyråmannen «kjøre sakte», viser fanvideoer fra konserten.

Selv Neil Young ble så revet med at han delte en mobilvideo på Instagram.

Bob Dylan spilte «Will The Circle be Unbroken», i Carter-familiens 1935-versjon, på konserter fra 1961. Den var blant låtene som Dylan tok for seg under «Basement Tapes»-innspillingen i 1967 med The Band, men den kom ikke med og ble først sluppet offisielt i 2014. 

Les også: Neil Young hardt ut mot Donald Trump

Dylan har ikke spilt den live siden en Rolling Thunder Review-konsert i Houston i 1976, ifølge Rolling Stone.

Neil Young har på sin side gjort sangen fire ganger sammen med Willie Nelson fra 1995 til i fjor.

DEL

FØLG OSS