Paul McCartney lager sin første musikal

NTB

  • Publisert: 18.07-2019
  • Oppdatert: 18.07-2019
McCartney under en konsert i Brasil i 2017.Foto: Diego Vara/Reuters

Beatles-legende Paul McCartney skal for første gang lage sanger til en musikal. Det skjer når filmklassikeren «It's a Wonderful Life» skal til scenen.

Til tross for at McCartney har blitt 77 år gammel, roer han ikke ned på arbeidsfronten. I fjor ga han ut sitt 17. studioalbum som soloartist, og nå går den levende legenden til scenen. Nærmere bestemt musikalscenen.

Filmklassikeren «It's a Wonderful Life» skal gjøres om til musikal, og McCartney skal stå for musikken, ifølge The Guardian.

Den britiske teaterprodusenten Bill Kenwright henvendte seg til McCartney med ideen for tre år siden.

Les også: Thatchers mann ville ikke ha McCartney med på fest

– Å skrive en musikal er ikke noe som har interessert meg. Men Bill og jeg møttes sammen med Lee Hall, og jeg begynte å innse at jeg synes dette virket interessant og gøy, sier McCartney.

Lee Hall og McCartney skal samarbeide om å skrive sangtekster til musikalen. Hall skrev manus til den suksessrike filmen «Billy Elliot». Også denne filmen har blitt til musikal, både på Londons West End og på Broadway i New York. 

Hall har også skrevet manuset til «Rocketman», filmen om Elton John som nylig kom ut på kino.

Les også: Paul McCartney holdt «hemmelig» konsert i Liverpool

«It's a Wonderful Life» er regissert av Frank Capra og kom ut i 1946.

McCartney beskriver filmen som en universell historie, som alle kan relatere til. Filmen handler om en mann som vurderer å begå selvmord på julaften. En skytsengel kommer ned fra himmelen og viser mannen hvordan verden ville sett ut uten ham. Musikalen skal settes opp i 2020.

Nylig fylte McCartney 77 år. Se hans liv i bilder her: 

DEL

FØLG OSS