Gode publikumstall for «Løvenes Konge»

NTB

  • Publisert: 22.07-2019
  • Oppdatert: 22.07-2019

Til tross for lave terningkast fra anmelderne har 181.000 norske besøkende sett «Løvenes Konge» de første fire dagene filmen har gått på kino, ifølge tall fra bransjeorganisasjonen Film og Kino.

Det skriver Aftenposten.

Onsdag 17. juli hadde den dataanimerte versjonen av Disney-suksessen fra 1994 premiere i Norge. Nær 70.000 kinopublikummere fikk med seg filmen på premieredatoen, hvilket er premiererekord hittil i år.

Les også: Disney fjerner «rasistisk» sang i Lady og landstrykeren

Se filmtraileren øverst i saken.

Blandet tilbakemelding

Dette til tross for at filmen har fått terningkast tre av NRK og VG, og terningkast to i Dagbladet. NRK omtalte filmen som «et skuffende mesterverk», og VG mente at selv den storslåtte teknologien ikke er nok fordi «ikke mange barn går på kino for å forgape seg i teknolog»:

– Men et av de store problemene med nye «Løvenes konge» er at Disney med denne hyperrealistiske stilen vender ryggen til en av sine egne store gaver til verden: Disse dyreansiktene har jo ikke mimikk! skriver VGs anmelder.

Samtidig viser publikumstallene at ikke alle er enige i anmeldernes kritikk. Søndag morgen hadde 181.470 besøkende sett filmen, som både kan ses med norsk og engelsk tale. Filmen vises også i både 2D og 3D, samt i 4DX.

Les også: Slik kunne Disney-karakterene sett ut om de var ekte

Sterk åpningshelg

Medieanalytiker Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom mener åpningen er veldig sterk.

– At filmen har klart å nå disse tallene før første helg, er stort, sier Massaiu til Aftenposten.

Drøyt 130.000 mennesker så filmen på norsk kino i helgen. Det gir en soleklar førsteplass på Filmwebs besøksoversikt.

«Løvenes konge» er blant Disneys virkelige storsatsinger. Selv om anmelderne har vært lunkne og ment at forgjengerens magi er borte, er filmen rost for de visuelle dataanimasjonene – som er fotografisk realistiske.

Les flere saker fra Nettliv her!

DEL

FØLG OSS