Little Steven rocker Notodden og feirer «Lilyhammer»

NTB

  • Publisert: 30.07-2019
  • Oppdatert: 30.07-2019
Christopher DolanNTB Tema

Det finnes «norgesvenner» – og så finnes det Little Steven. I sommer stiller han med både nye og gamle hits.

Mang en artist har skrytt på seg «norgesvennskap» i løpet av karrieren. «Little» Steven Van Zandt kan faktisk dokumentere sitt. Ikke bare ga han Innlandet en smak av Hollywood med «Lilyhammer» (2012–2014) – han er blitt så stuevarm på Notodden at han har både walk-of-fame-stjerne og bluesskole i byen.

Lørdag inntar han festivalen igjen, akkompagnert av våpendragerne Disciples of Soul.

– Jeg ser alltid fram til Notodden, sier Van Zandt (68) til NTB på tvers av Atlanteren.

– Jeg skal gi kurs og produsere unge band i studio, slik jeg alltid gjør.

Neste skritt

Imidlertid har Springsteen-kompisen også nye ting på gang. I vår slapp han albumet «Summer of Sorcery», som han har turnert iherdig med hjemme i USA.

– Vi stiller med den samme 15-mannsgruppa, men med et helt nytt show, frister han om selve konserten.

– Dette er neste evolusjonsskritt i mitt livs arbeid. «Summer of Sorcery» tar «Soulfire» til neste nivå av rock, soul, salsa og funk, legger Van Zandt offensivt til, med et bandanakledd nikk til sin forrige langspiller.

Dobbel dose

Som om ikke det var nok, er Little Steven aktuell med dobbeltutgivelsen «Lilyhammer: The Score». Her har han samlet det beste tonefølget fra TV-fenomenet, fordelt på en jazzplate og en mer sjangeroverskridende en.

– Det var den eneste musikken jeg laget de årene, og jeg synes den funker som mer enn scenekompletterende filmmusikk, forklarer han overfor NTB.

– På jazzskiva gjorde jeg et poeng av å ta opp hele låter istedenfor de 30 sekundene, eller hva det enn var, som gjaldt for scenene. Volum to inneholder en masse kule saker som gjenspeiler det som var verdens første virkelig internasjonale serie.

Van Zandt benytter anledningen til å berømme bak-kamera-samarbeidspartnerne Eilif Skodvin og Anne Bjørnstad i så måte.

– Vi var bevisst på at vi hadde muligheten til å gjøre nybrottsarbeid, hvilket var representert gjennom de unike innspillingsstedene og etnisitetsmiksen blant skikkelsene. Musikken reflekterer det.

Les flere saker fra Nettliv her!

SE VIDEO: Little Steven: – Sesong 2 er enda bedre

DEL

FØLG OSS